Satechi Duo Wireless Charger Power Stand: умна батерия за много устройства
fitbit

Сподели на приятел
9 276

Satechi Duo Wireless Charger Power Stand е както перфектна многофункционална джаджа за пътуване, така и захранваща външна батерия – всичко в едно.

Satechi е надежден производител на аксесоари, създаващ функционални джаджи, а това безжично зарядно устройство Duo опитва да комбинира различни приложения в един артикул. Включването на 10 000 mAh батерия в Satechi Duo Wireless Charger Power Stand означава, че е предназначено да бъде повече като воин на пътя и по-малко като стойка за престой у дома. И със сигурност ще бъде страхотен приятел за пътуване за някои хора.

В началото обаче просто не бяхме сигурни дали функцията на стойката и специалното място за зареждане на AirPods наистина оправдават цената. Пробвахме го практически, за да разберем дали дизайнът му наистина си заслужава цената или не.

Страхотна външна батерия

Безжичното зарядно устройство Satechi Duo Wireless Charger Power Stand изглежда като преносима докинг станция 2-в-1 или 3-в-1. Тайната му е, че съдържа батерия, която е способна без затруднение да зареди всеки iPhone до поне 100 процента, без да е необходим контакт с електрическа мрежа.

Може безжично да зарежда телефон или друго Qi-съвместимо устройство. След това горната плоча може да се повдигне, ако имате нужда от нея, за да функционира и като стойка.

AirPods могат да се поставят върху зарядното устройство и да се захранват по този начин, но под стойката има и специално място, предназначено за зареждане на AirPods. По-широкият калъф AirPods Pro пасва идеално на мястото, издълбано за слушалките на Apple.

Има бутон за включване и изключване на захранването. Тоест ако искате да го използвате като стойка, без да изтощавате енергия от него, това също е възможно. Има и USB-C порт отзад за презареждане или захранване на друго устройство чрез кабел.

В същността си този продукт е просто фантастична външна батерия, която е малко по-дебела заради способността да поддържа телефона изправен.

Навън

Повдигането на горния панел до изправено положение осигурява начин да зареждате телефона си, като същевременно го използвате за FaceTime разговори или гледане на видеоклипове със свободни ръце. Телефонът ще се зарежда, без значение дали сте го сложили в портретна или пейзажна ориентация.

Няма магнити или друго приспособление, което да държи телефона на място, така че ще трябва да внимавате да го блъснете. Тази функция, макар и удобна, ни води до главоблъсканица – може да е трудно да си представим кой ще трябва безжично (и бавно) да зарежда телефона си в движение, докато е подпрян на стойката.

Един очевиден сценарий е, че докато пътувате, може да искате да заредите телефона си в хотела и да го използвате, за да гледате видеоклипове. Това има смисъл, но не обяснява напълно батерията, която е по-дебела и по-тежка от зарядно устройство, включено директно в стената.

И все пак, ако имате нужда от батерия, която може да зарежда устройство безжично, със Satechi Duo Wireless Charger Power Stand няма да се налага да носите или да се занимавате с оплетени кабели. Но не е сигурно колко удобно да използвате функцията за накланяща се стойка, ако сте постоянно в движение.

Взехме с нас устройството в библиотека и кафене, за да видим как работи извън къщата. Поставянето му на маса до нашия лаптоп осигури добра видимост на известията и уиджетите на нашия iPhone, като същевременно се зареди донякъде. Усещането не беше за нещо завладяващо, но все пак беше практично. Сигурни сме, че някой има специфична нужда от този тип захранваща батерия.

Дизайн на Satechi Duo Wireless Charger Power Stand

По отношение на детайлите, пантата на сгъваемия панел е технически впечатляваща. Няма зададени ъгли, така че панелът ще издържи тежестта на iPhone във всяко положение от напълно легнало и възможно най-изправено.

Трето устройство може да се зарежда с кабел от USB-C порта.

Пантата със сигурност е положителна черта като цяло, но й липсва механизъм за закрепване, когато лежи хоризонтално. Може би би било малко по-удобно, ако има ключалка, която да щракне на място, или силен магнит, който да го държи затворен. Докато го използвахме, сгъваемият панел никога не се отваряше в чантата ни, но ни караше да се чувстваме неуверени и да правим по няколко проверки, за да се уверим, че всъщност е натиснат докрай. Но предполагаме, че с времето това безпокойство ще изчезне.

Satechi Duo Wireless Charger Power Stand е за пътешественици

Няма нищо технически нередно в тази комбинация от зарядно и стойка Satechi. Това е наистина добра безжична захранваща батерия.

Иска ни се стойката да се затвори с щракване по-сигурно, но това е повече изпълнение на желания, отколкото какъвто и да е действителен проблем, който сме имали при използването на това устройство. Дори ограничените скорости на зареждане на двете точки Qi при 5W всяка и USB-C порта при 10W (5V/2A) не са лоши.

Чували сме обаче спорове относно практичността на устройството. Някои от възможностите за употреба изглеждат ненужни или поне странни, както беше споменато по-рано.

Пътниците, които са постоянно в движение, могат да намерят нишата на използване на този продукт, но голяма част от хората вероятно няма да имат нужда от неговата интелигентност.

Satechi Duo Wireless Charger Power Stand – плюсове

• Функцията за стойка работи добре
• Портретно или пейзажно Qi зареждане
• Може да зарежда няколко устройства, когато е необходимо

Satechi Duo Wireless Charger Power Stand – минуси

• По-дебела от други безжични захранващи батерии
• Сгъваемата стойката няма заключващ механизъм при легнало положение
• Бавно зареждане за множество устройства

Безжичното зарядно Satechi Duo Wireless Charger Power Stand е достъпно за закупуване в онлайн магазина на DICE.bg.

 

 

––––

Открийте оригиналek Satechi Duo Wireless Charger Power Stand в онлайн магазина или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в каналите ни в  YouTube и TikTok.

Следете промоциите и новостите във FacebookTwitterInstagram.