Защитете парите си, ако имате калъф за iPhone с джоб за карта
fitbit

Сподели на приятел
7 044

Заключеният екран на iPhone трябва да пази вас и вашата информация в безопасност, но някои от неговите функции могат да бъдат опасни. Ако имате калъф за iPhone с джоб за карта, то познавате удобството да носите телефона, дебитните и кредитните си картите си в една ръка. Но това също означава, че всички най-важни вещи с личните ви данни са на едно място. Така че ако някой открадне или намери вашия iPhone и с този кейс, може да ви причини истинско главоболие. Все пак, промяната на настройките на вашия iPhone може да помогне на другите да нямат достъп не само до телефона ви, но и до банковата ви сметка.

Ако някой има информацията за кредитната/дебитната ви карта и се опита да направи голяма покупка, вашата банка вероятно ще ви изпрати текстово съобщение с код или молба за потвърждаване на плащането. Тоест ако неупълномощено лице държи в ръцете си вашия телефон с калъф за iPhone с джоб за карта, ще може да използва картата и да потвърди покупката, без да отключва телефона. Един потребител на Reddit написа, че крадец е успял да похарчи над $9000 от сметката му в подобна ситуация. Така че сега е време за нашия съвет, който ще ви помогне да се възползвате максимално от своите страхотни джаджи.

Отговаряне на съобщения от заключен екран

Отговарянето на съобщения от заключения екран беше въведено за първи път в iOS 8. Когато получите текстово известие, можете да плъзнете текстови известия наляво на заключения екран, за да разкриете опция за отговор на съобщението. Ако докоснете тази опция, можете да създадете и изпратите отговор, без да отключвате своя iPhone.

Отговарянето на съобщения от заключения екран на вашия iPhone е лесно за вас, но и за измамниците, които ще използват вашия калъф за iPhone с джоб за карта. За щастие, можете да се защитите, като изключите тази функция. Ето как да изключите Reply from lock screen.

Изключете Reply from lock screen, ако ползвате калъф за iPhone с джоб за карта

Ето как да го направите:

  1. Докоснете Settings.
  2. Докоснете Face ID & Passcode .
  3. Въведете вашата парола .
  4. Под Allow Access When Locked, докоснете плъзгача до Reply with Message

Сега, когато получите текстово съобщение, ще трябва да отключите телефона си, за да отговорите.

Изключете други функции на заключен екран

Има и други функции, до които вие (и всеки друг) може да имате достъп от заключен екран. Те са също толкова важни, колкото и парите в кредитната ви карта.

Една от тях е достъпът до Siri. Без да отключвате телефона си, вие или някой друг можете да извършвате телефонни обаждания, да изпращате текстови съобщения и да намирате някои устройства, към които вашият iPhone се е свързал, само като попитате Siri. Някой с достъп до вашия iPhone може например да проследи местоположението на колата ви, ако тази настройка е включена.

Можете също така да получите достъп до приложението Home от заключения екран на iPhone. В приложението Home можете да видите интелигентни домашни устройства, свързани с вашия телефон, като светлини и оборудване за сигурност, и всички цифрови ключалки на вратите. Така всеки човек с достъп до вашия iPhone може да наблюдава вашите охранителни камери и ключалки на вратите, потенциално да влезе в дома ви, ако сте оставили някоя врата отключена.

Може да използвате и опцията за достъп до вашето приложение Wallet, без да отключвате вашия iPhone. На някой може да му е трудно да си изпрати пари в брой директно от приложението, но може да използва вашия iPhone за достъп до цифрови ключове или да плати такса за транспорт, без да отключва екрана ви.

Процесът за изключване на тези функции е същият като предишния
  1. Докоснете Settings.
  2. Докоснете Face ID & Passcode .
  3. Въведете вашата парола .
  4. Под Allow Access When Locked докоснете плъзгачите до функциите, които искате да изключите.

Можете да изключите функциите, споменати по-горе, или да деактивирате всички функции, така че вашият заключен екран да е наистина заключен за всички други, освен за вас. Препоръчваме да направите това, дори да нямате калъф за iPhone с джоб за кредитна карта.

Изключването на тези функции няма да повлияе на известията, които получавате на заключения екран. (За да промените това, трябва да отидете в Settings > Notifications.) Просто няма да можете да взаимодействате с тези известия, докато не отключите екрана си, което ще ви помогне да подобрите сигурността и поверителността си не само когато имате калъф за iPhone с джоб за карта.

 

–––

Открийте оригинални калъфи за iPhone с джоб за карта в онлайн магазина или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в каналите ни в  YouTube и TikTok.

Следете промоциите и новостите във Facebook и Instagram.