Ревю на Apple Vision Pro: магия или не съвсем (част 2)
fitbit

Сподели на приятел
4 809

След като разгледахме дисплея и хардуера на Apple Vision Pro в първата част, време е да продължим с нашето ревю. Но първо да припомним видеото, за да му се насладим отново.

Контролите

Другото нещо, с което Apple много се гордее, е контролната система за проследяване на очите и ръцете, която е на светлинни години от всички други подобни потребителски системи. Гледате нещата, които искате да контролирате, почуквате с пръсти, за да ги контролирате, и така обикаляте целия интерфейс. Не протягате ръка и не докосвате нещата — по-скоро очите ви са мишката, а пръстите ви са бутонът: докосвате ги заедно, за да щракнете върху това, което гледате.

Първите няколко пъти, когато използвате проследяване на ръцете и очите на Apple Vision Pro, са вдъхновяващи – усещането е като суперсила. Външните камери на Vision Pro просто трябва да видят ръцете ви, за да работят, и те могат да правят това в доста голяма зона около тялото ви. Можете да ги поставите преметнати през облегалката на дивана, да почиват в скута ви, във въздуха с лакти на масата, почти навсякъде. Всъщност отнема минута, за да разберете, че не е нужно да жестикулирате пред себе си с вдигнати ръце – и след като го разберете, е доста забавно да гледате как други хора инстинктивно вдигат ръце при първия си опит с Apple Vision Pro.

Магията, която изчезва

Но следващите няколко пъти, когато използвате проследяване на ръцете и очите, вече не се усеща като суперсила и в някои случаи активно прави използването на Apple Vision Pro по-трудно. Оказва се, че да трябва да гледате това, което искате да контролирате, наистина е доста разсейващо.

Помислете за всеки друг компютър в живота си: входният механизъм е независим от това, което гледате. На лаптоп можете да щракнете върху контролите и да използвате клавиатурата, като същевременно запазвате фокуса си върху документ. На телефона можете да правите неща като плъзгане на плъзгачи в приложение за редактиране на снимки, като същевременно държите очите си фокусирани върху това, което тези промени всъщност правят на вашата снимка.

Apple Vision Pro просто не работи по този начин — трябва да гледате нещо, за да щракнете върху него, а това означава, че постоянно отвличате вниманието си от каквото и да работите, за да погледнете конкретно бутона, от който се нуждаете за да натиснете следващия.

Прецизността

Усеща се, че visionOS също така е проектирана за система за проследяване на очите, която е малко по-прецизна, отколкото е в действителност — много контроли са твърде малки и твърде близо една до друга, за да ви позволят бързо да се движите из системата. Трябва да погледнете, да се уверите, че гледате това, което искате, и след това да докоснете, иначе може да щракнете върху грешното нещо. Понякога най-бързият начин да изберете това, което искате, е да погледнете изцяло настрани и да опитате отново.

Помислете за това по следния начин: клавиатурата и мишката на Mac директно управляват Mac. Колелото за щракане на iPod директно контролира iPod. Много работа е положена, за да се създаде усещането, че мултитъч екранът на iPhone директно контролира телефона и когато се движи настрани, например когато автоматичната корекция е неуспешна или приложение не регистрира докосванията ви, не е приятно.

Вашите очи и ръце не контролират директно Apple Vision Pro: камерите наблюдават очите и ръцете ви и превръщат това във вход и понякога интерпретацията не е перфектна. Най-добрият пример за това е забавната екранна клавиатура, която използвате, като се взирате във всяка буква и стискате пръсти, за да я изберете, или цъкате с два пръста плаващите клавиши пред вас. Не си струва да се използва за нищо друго освен за въвеждане на Wi-Fi парола — за нещо по-дълго ще искате да използвате диктовка или да свържете Bluetooth клавиатура.

Обхватът на камерите за ръцете

Не е сигурно, че Apple Vision Pro може винаги да вижда ръцете ви. Има доста голяма зона около предната част на тялото ви, където камерите могат да видят ръцете ви – той всъщност разширява дължината на ръцете ви в полукръг около предната част на тялото ви. Но ако се облегнете на стола с ръка отстрани, той няма да види ръката ви. Ако седите на маса и ръцете ви са на краката ви, може да не вижда ръцете ви. Ако лежите в тъмна стая и инфрачервените осветители не могат да достигнат ръцете ви, камерите може да не ги видят. Ако просто стоите изправени с ръце отстрани, може да не успеете да видите ръцете си, ако се отклонят твърде много назад.

А диктовката?

Признаваме, че е фундаментално глупаво да се оплаквате, че системата за проследяване на ръцете трябва да вижда ръцете ви и е възможно да навигирате до голяма степен visionOS със Siri и диктовка: можете да управлявате приложения, да отваряте различни виртуални потапяния и т.н. Ако присвиете очи, можете да видите как един ден може да работи компютър, който използвате, като говорите с него и манипулирате нещата в космоса.

Но сега границите са очевидни. Използването на Apple Vision Pro ви кара постоянно да осъзнавате какво гледате и къде са ръцете ви по начин, различен от всеки друг компютър, който някога сте използвали. Когато не се получи, е вбесяващо. (Странно, най-новите часовници на Apple могат да открият жест на прищипване, но няма възможност това да се използват на Apple Vision Pro.)

От друга страна, система, която постоянно следи ръцете ви за въвеждане, има тенденция да регистрира много допълнителни входове, което може да бъде много смешно.

Точно както при дисплеите, мислим, че това е най-добрата система за проследяване на очите и ръцете, появявала се някога. Наистина може да се почувства като магия… докато не спре да работи. И ако искате хората да работят там, системата за въвеждане трябва да е абсолютно стабилна.

Персонажите на Apple Vision Pro

Няма да навлизаме в толкова много подробности за изключително странната и изключително необичайна система за 3D персонажи на Apple тук – най-добрият начин да ги разберете е като гледате видео ревюто по-горе, което включва FaceTime разговор между Джоана Стърн от The Wall Street Journal, Маркес Браунли и Нилай Пател, използвайки техните персонажи. Персонажите са наистина впечатляващи, но сйщо така много лоши. Можете да разберете защо Apple им постави бета етикета; трябва да се извърви дълъг път, преди използването на персонаж по време на разговор в най-добрия случай да не разсейва, а в най-лошия – да не е изключително грубо.

Една малка забележка: лицата могат да се покажат винаги, когато дадено приложение изисква предна камера, така че работят почти във всичко. Но все пак изглеждат не толкова добре.

Пространствените камери за видео и фото

Не бихме препоръчали да правите снимки с Apple Vision Pro, освен ако наистина не е необходимо. Натискането на бутона осигурява 2560 x 2560 кадър, което се равнява на 6,5 мегапиксела. Доколкото можем да разберем, винаги е от лявата основна камера, за която EXIF данните казват, че има 18 mm f/2.0 обектив. Снимките изглеждат като 6,5-мегапикселови снимки от малък сензор на камерата, оптимизиран за видео, което означава, че са доста зле.

Видеото е малко по-добро — Vision Pro заснема 2200 x 2200 квадратни видеоклипове при 30 кадъра в секунда. Изглеждат малко по-добре от снимките, но все още има страшно много компресия и ако случайно ги гледате на нещо друго освен на Apple Vision Pro, ще забележите известно изкривяване, докато камерата се движи. Но нищо от това не ни се струва особено важно: наистина не можем да се сетим за ситуации, в които бихме искали да снимаме видео с включени слушалки, тъй като всички тези видеоклипове и екранни снимки идват с много излишни движения от движещата се глава. Освен това ще изглеждате фундаментално смешно, опитвайки се да направите снимки на семейството си с това нещо на лицето си. По-добре е да приемем, че повечето купувачи на Vision Pro също така притежават iPhone, който прави страхотни видеоклипове.

Външното видео

Едно нещо, което е много убедително, е заснемането на пространствени видеоклипове на iPhone 15 Pro Max и гледането им в 3D на Apple Vision Pro. Те се възпроизвеждат в нещо като призрачна бяла мъгла и цялостният ефект е сладко-горчив – можете да преживеете отново кратък спомен, но сте сами в слушалките и не можете да го споделите с никой друг. Другият проблем е, че понастоящем можете да изберете да снимате iPhone видео в пространствено 1080p при 30fps или при пълната 4K резолюция, която телефонът поддържа, но не и двете. Засега ще се придържаме към видеото с по-висока разделителна способност, но ще дойде време, когато пространственото снимане по подразбиране ще е умният ход и това ще бъде истинска повратна точка.

visionOS

Apple Vision Pro работи с visionOS, която Apple казва, че е базирана на iPadOS, с много персонализиране около латентността и визия, за да работи за пространствени технологии. Започването с iPad като основа представлява невероятна преднина за Apple – отне години на Meta, за да изгради всички функции на базираната на Android Quest OS и да напълни своя магазин за приложения, и това все още са предимно игри. Apple започва с пълния набор от зрели iPadOS функции и повечето от огромната библиотека с приложения за iPad.

Смешно е все още да казваме, че Apple Vision Pro е iPad за лице, но когато става въпрос за текущия набор от приложения, не е напълно погрешно. Повечето от тях работят като приложения за iPad, а началният екран се предлага с папка с етикет „съвместими приложения“, която е пълна с действителни приложения за iPad. Трудно е да се прецени екосистемата на приложението за продукт, който едва е пуснат на пазара, но Apple доставя свои собствени приложения за подкаст и новини като приложения за iPad на Vision Pro.

Приложенията pd Apple Vision Pro

Вече има противоречия в света на приложенията на Vision Pro: някои огромни разработчици като Netflix, Spotify и YouTube решиха да изчакат, преди да позволят на своите приложения да работят на Vision Pro и дори не позволяват на своите приложения за iPad да работят. Както винаги, отворената мрежа служи като клапан за освобождаване на налягането за политиката на разработчиците на Apple, но Netflix в Safari работи безпроблемно, въпреки че не можете да поставите видео в приятна среда, както можете с родните приложения.

По-странното е, че Safari на Apple Vision Pro е доста изключен от уеб базираните 3D изживявания. Apple вдигна шум относно поддръжката на стандарта WebXR и има флагове в разширените предпочитания на Safari за включване на поддръжката, но това е доста спорно от гледна точка на действителна работа в момента – най-често не работи.

Apple потвърди, че активно подобрява WebXR и иска да „работи с общността, за да помогне за предоставянето на страхотни пространствени компютърни изживявания чрез мрежата“. Така че нека да дадем малко време и да видим как ще се развие.

YouTube

От друга страна, е странно защо огромната библиотека от VR видео в YouTube изобщо не работи на Apple Vision Pro. Apple заяви, че не е достатъчно добра за поддръжка, като каза, че „голяма част от това съдържание е създадена за устройства, които не предоставят висококачествено пространствено изживяване“ и че усилията на компанията вместо това са фокусирани върху „предоставяне на възможно най-доброто пространствено медийно изживяване, включително пространствени снимки и видеоклипове, Apple Immersive Video и 3D филми, налични на Apple TV. ”

visionOS и iPadOS

Наистина голямата разлика между visionOS и iPadOS е, че iPadOS има много становища за това как можете да подреждате приложения и колко приложения можете да стартирате наведнъж, а visionOS е пълен хаос от свободно плаващи прозорци. Харесва ни.

Можете да отворите колкото искате приложения и да ги поставите където пожелаете в пространството. Можете да отворите прозорци в кухнята, да се отдалечите от тях и да отворите още няколко в хола и след това да се върнете в кухнята, за да намерите всичките си стари прозорци, които ви чакат.

Споделянето

За съжаление, visionOS няма никаква възможност да споделя тези прозорци или преживявания с някой друг: двама души в слушалки Apple Vision Pro, седнали в една и съща стая, не могат да виждат едни и същи неща, плаващи в пространството по едно и също време. Apple заяви, че някои корпоративни разработчици работят върху преживявания със споделени изгледи и можете да отразявате изгледа от един Vision Pro към друг през FaceTime, но в крайна сметка засега вие сте единствените обитатели на своя виртуален свят. Удивително е, че можете да направите всичко това, но също така е доста самотно да поставите неща навсякъде в пространството, знаейки, че никой друг никога няма да го види.

За да местите прозорци наоколо, просто хващате лентата в долната част и я поставяте където искате в пространството. Можете да наслоите прозорци, можете да ги поставите директно над главата си, можете да ги поставите на пода – наистина можете просто да правите каквото искате. За да превключвате между тях, просто погледнете желания прозорец и докоснете пръстите си; неактивните прозорци стават леко полупрозрачни, което означава, че във вашето пространство могат да се случват всякакви неща наведнъж.

Освен това, можете да имате приложения от три различни операционни системи на екрана едновременно: собствени приложения за visionOS; приложения за iPad; а можете също да свържете вашия Mac чрез Wi-Fi и да имате цял дисплей на Mac с цялата хаотична слава на macOS, която се носи из пространството.

Управлението на прозорците

Една област, в която visionOS има място за подобрение, е управлението на прозорци. Няма Exposé или Stage Manager, които да съберат всичките ви отворени прозорци пред вас или да ги подредят предварително, а управлението, което съществува, не е точно откриваемо или интуитивно изложено. Можете да докоснете и задържите бутона X в едно приложение, за да скриете всичките си други приложения. Ако искате да скриете всичко, щракнете двукратно върху цифровата корона на самата слушалка. Ако искате да затворите всички приложения, просто попитайте Siri; ако искате да излезете от неправилно работещо приложение, задържате горния бутон и цифровата корона едновременно, за да изведете прозорец за принудително излизане. Това са много различни варианти наведнъж.

След като разберете ходовете, можете да се придвижвате, но това отнема минута и означава, че ще мислите за управление на прозорци повече от всяко друго iOS устройство, за което се сещаме, и може би дори повече от Mac, който има четири десетилетия идеи за управление на прозорци.

Гигантски виртуални монитори?

Говорейки за Mac, знаем, че много хора са развълнувани от идеята да закупят Apple Vision Pro само за да имат гигантски виртуални монитори. Тук има добри и лоши новини. Добрата новина е, че споделянето на дисплея на Mac работи наистина добре и трикове на екосистемата на Apple като Handoff и Continuity са чиста магия в този контекст. Можете да копирате на вашия Mac и да поставите във visionOS и просто работи. Можете да отворите дисплея на вашия Mac във visionOS и да плъзнете мишката извън екрана и изведнъж клавиатурата и тракпадът на вашия Mac контролират приложенията на visionOS. Работи точно както между Mac и iPad. Можете да поставите виртуален дисплей на Mac върху екрана на MacBook Pro и да го накарате да изглежда така, сякаш имате 50-инчов лаптоп, с който да използвате Lightroom — това е страхотно.

Перфектното 4К съдържание

Тук зад кулисите се случва много сложно мащабиране на дисплея, но най-лесният начин да помислите за това е, че всъщност получавате 27-инчов Retina дисплей, какъвто бихте намерили на iMac или Studio Display. Вашият Mac смята, че е свързан към 5K дисплей с разделителна способност 5120 x 2880, и работи с macOS при логическа разделителна способност 2:1 от 2560 x 1440, точно като 5K дисплей. (Можете да изберете други разделителни способности, но устройството ви предупреждава, че те ще бъдат с по-ниско качество.) Този виртуален дисплей след това се предава поточно като 4K 3560 x 2880 видео към Apple Vision Pro, където можете просто да го направите толкова голям, колкото искате.

Резултатът от всичко това е, че 4K съдържанието се изпълнява с естествена 4K резолюция – има всички пиксели, за да го направи, точно като iMac – но имате общо 2560 x 1440 за поставяне на прозорци, независимо колко големи правите дисплея на Mac в пространството, и не виждате перфектно като пиксели 5K изображение.

Невероятно е, че всичко това работи само с едно натискане на бутон, но цялото това усложнение при мащабиране обяснява и лошата новина: можете да имате само един Mac дисплей във visionOS. Не можете да имате няколко Mac монитора, плаващи в пространството. Може би следващия път.

Истинският AR

Едно от по-странните неща за visionOS (и самият Apple Vision Pro, всъщност) е, че няма много истински AR в микса – както при действителното взаимодействие между физическите обекти във вашето пространство и цифровите.

След всичките тези години, в които Apple говори за AR, преброихме точно три неща, които предложиха предварителен поглед в бъдещето на AR. Първо: когато погледнете своя Mac, Apple Vision Pro понякога показва бутон за свързване на дисплея над него, който стартира споделяне на екрана. Второ: когато пишете на Bluetooth клавиатура и гледате надолу към ръцете си, се появява малък прозорец за предварителен преглед на текст над клавиатурата, за да можете да видите какво пишете. Това са малки функции, но те са едни от първите истински AR функции, които някога са били доставяни на основно устройство, и са невероятно привлекателен поглед към това, което може да стане възможно. А се оказват и невероятно полезни.

Третото AR нещо, което видяхме, беше екранът за зареждане на Super Fruit Ninja, който ви позволява да хвърлите ягода по прасе, което тича на пода ви. Но това изглежда по-малко епично.

В останалата част от visionOS има страшно много от това, което бихте могли да наречете смесена реалност: виртуални обекти, носещи се в пространството без връзка с нищо реално. Всички тези прозорци на приложения, плаващи наоколо, правят това независимо от физическата среда. И в контекста на забавлението, където Apple позволява на Apple Vision Pro да се превърне във VR слушалките, които всъщност са, те абсолютно блестят.

Гледането на филми

Гледането на филми на Vision Pro е много забавно, особено в завладяващия киносалон на приложението Apple TV, който ви позволява да изберете къде искате да седнете. Също така е много готино да гледате филм в една от виртуалните среди на Apple като Mount Hood и да видите как цветовете от екрана се отразяват върху пейзажа или да се огледате в някоя от средите на Disney Plus като Avengers Tower. А самите филми изглеждат страхотно — невероятното качество на дисплеите на Vision Pro е наистина очевидно, когато гледате нещо.

Тъй като Apple Vision Pro изпраща отделни изображения към всяко око, той може да прави истински 3D филми и Apple и партньорите като Disney вече пуснаха доста. Ако имате голяма библиотека с филми на Apple, получавате 3D версиите безплатно — просто избирате 2D или 3D възпроизвеждане, когато натиснете възпроизвеждане. Apple също прави завладяващи версии на някои от своите предавания на Apple TV Plus, което на практика означава 180-градусово 3D видео, което се усеща като най-добрата демонстрация на Google Cardboard на всички времена. Но ако никога не сте опитвали това преди, ще трябва да свикнете с VR движението, преди да се потопите в 3D видеоклипове. Apple обеща също завладяващо спортно съдържание.

Можете да решите, че Apple Vision Pro си заслужава просто като много скъп телевизор

Можете да стигнете доста далеч с твърдението, че Vision Pro си заслужава просто като много скъп телевизор — но след известно време теглото му ви напомня, че този много хубав телевизор стои на лицето ви. Най-вероятно ще изкарате 30 минути до един час, преди да поискате почивка. Освен това е много скъп телевизор, който няма HDMI входове, така че сте ограничени до библиотеката за игри на Apple. И за разлика от всеки друг телевизор в живота ви, Vision Pro може буквално да управлява DRM очите ви – ако гледате филм в приложението Apple TV или Disney Plus и решите да направите снимка на екрана, съдържанието изчезва.

Странно е да изживеете реалност, в която големите компании могат да ви блокират да заснемете това, което виждате, дори ако всичко, което се опитвате да направите, е да покажете на хората колко готино изглежда в ревю. Можете да заобиколите DRM екранни снимки на iPhone, като просто направите снимка на екрана, но няма такова отклонение за Vision Pro.

Игри и приложения за фитнес

Говорейки за игри, тук няма истински VR игри или приложения за фитнес — няма нищо като Beat Sabre или Red Matter или Population:One, всички хитови игри в Quest. Фитнесът, по-специално, помогна на Quest да достигне по-масов пазар: потребителската му база е 50/50 мъже и жени, 60 процента от които са над 40 години. Ето защо Meta закупи Supernatural, защото притесняваше се, че Apple ще го купи първа.

И все пак няма нищо подобно на Apple Vision Pro при стартирането, въпреки че Apple е толкова фокусирана върху фитнеса и здравето в другите си устройства. Вероятно е така, защото Vision Pro просто не изглежда подходящ за такива физически игрови изживявания – тежък е, има външна батерия и е трудно да се види как някои от тези игри дори биха работили без контролери. Apple каза, че разработчиците на игри, работещи в Unity, работят усилено, пренасяйки повече игри, и че visionOS позволява на разработчиците да измислят персонализирани жестове с ръце, което може да реши някои от проблемите с контролера. Има такъв персонализиран жест за нарязване в предварителната версия на Super Fruit Ninja, и изглежда, че работи добре, но засега е само толкова.

Внимавайте с движенията

Една забележка за VR движението във Vision Pro: всъщност не прави нищо, за да ви защити от самите вас. Apple Vision Pro е толкова убедителен и толкова незагрижен за това дали може да имате някакви ограничения, че лесно можете да отидете твърде далеч твърде бързо и да се почувствате малко притеснени. Ако гледате наример Avatar: The Way of Water в 3D в Disney Plus – Vision Pro е първото потребителско устройство, което поддържа филми с висока кадрова честота в 3D! — вероятно скоро ще трябва да спрете, защото движението ще ви дойде твърде много. Препоръчваме да използвате устройството внимателно и стъпка по стъпка, за да се уверите, че не прескачате границите си. Този първи пристъп на VR прилошаване не е шега.

Изводите

Apple Vision Pro е удивителен продукт. Това е устройство от първо поколение, което само Apple наистина може да направи; от невероятния дисплей и инженеринг на пропускане до използването на цялата екосистема е толкова безпроблемно полезно, че дори може да ви накара да игнорирате цялата ситуация с външната батерия. Понякога мислим, че Vision Pro съществува само защото Apple е толкова невероятно способна, заредена с талант и ресурси, че компанията просто излезе и се изправи пред най-трудните проблеми, които можеше да измисли, за да намери предизвикателство.

Това е добре! Има много идеи във Apple Vision Pro и всички те са изпълнени с обмислено намерение, което малко други компании изобщо могат да предложат, да не говорим за първата итерация. Но шокиращото е, че Apple може по невнимание да е разкрила, че някои от тези основни идеи всъщност са задънени улици, че никога не могат да бъдат изпълнени достатъчно добре, за да станат масови. Това са най-добрите слушалки за преминаване на видео, правени някога, и това може да означава, че базираното на камера преминаване на смесена реалност може просто да е път за никъде. Това е най-доброто проследяване на ръцете и очите досега, но създават усещането, че мишката, клавиатурата и сензорният екран ще останат непобедени години напред. Има толкова много технология в това нещо, което се чувства като магия, когато работи, но пък ви разочарова напълно, когато не работи.

Дали Apple Vision Pro е подготовка за нещо по-добро?

Другият начин да погледнем на Apple Vision Pro е, че Apple знае всичко това, но технологията за изграждане на истинските AR очила, за които отдавна намеква, просто не е там – така че Vision Pro представлява нещо като симулатор или комплект за разработчици. Фабрика на мечтите за хората, които създават приложения и смислени употреби за въображаемия хардуер, който тепърва предстои: истински оптични AR очила, които ви позволяват да споделяте цифрови изживявания с други хора. В тази рамка този Vision Pro е хардуерът, който Apple може да достави точно сега, за да накара всички да мислят за тези идеи, докато влага всички тези ресурси в хардуера, който иска да изгради. Може би! Забавно е да се мисли за тази възможност и много хора вече са предположили, че случаят е такъв.

Въпросите, които да си зададете

И все пак има доста въпроси, които можете да си зададете по отношение на Apple Vision Pro. Започваме, разбира се, с най-важното:

  • Искате ли компютър, който разваля прическата ви всеки път, когато го използвате?
  • Искате ли компютър, който размазва грима ви всеки път, когато го използвате?
  • Искате ли компютър, който позволява на Walt Disney Company да ви попречи да правите снимки на това, което виждате?
  • Искате ли да използвате компютър, където не можете да покажете на никой друг това, което виждате?
  • Смятате ли, че най-модерният телевизор, който притежавате, трябва да има HDMI входове?
  • Искате ли да използвате компютър, който не работи толкова добре в тъмна стая?
  • Искате ли да използвате компютър, който винаги гледа ръцете ви?

Това са много компромиси – големи компромиси, не малки. И най-големият от всички е, че използването на Apple Vision Pro е наистина самотно изживяване, независимо от странните призрачни очи отпред. Вие сте там и имате преживявания, в които никой друг не може да участва. След като използвахме Vision Pro известно време, се съгласихме с това, което Тим Кук казва толкова дълго време: слушалките по своята същност са изолиращи. Това е добре за традиционните VR слушалки, които основно се превърнаха в игрови конзоли за еднократна употреба през последното десетилетие, но е много по-странно за основно компютърно устройство.

 

–––

Открийте оригинални аксесоари за Apple в онлайн магазина или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в каналите ни в  YouTube и TikTok.

Следете промоциите и новостите във Facebook и Instagram.