Слухове за iOS 18 на Apple: възможен голям скок в AI
fitbit

Сподели на приятел
3 664

Siri имаше лека промяна в iOS 17, включително две нови функции, които ще променят начина, по който взаимодействате с гласовия асистент. Според настоящите слухове за iOS 18, той може да донесе още повече промени.

На фона на AI шума, Google дебютира своята флагманска гама Pixel 8 и своите подобрени съвети и трикове за AI. Скоро след това Samsung обяви своята серия Galaxy S24 , внасяйки това, което компанията нарича Galaxy AI в микса, който е пълен с някои изящни собствени функции на AI.

Ето защо не би било голяма изненада, ако Apple тръгне в същата посока със iPhone 16 (неофициално име), за който вече се носят слухове. Apple вече има AI функции, вградени в своите iPhone – използва се във функцията за откриване на дублиране на снимки и когато устройството подобрява снимките. И все пак производителят на iPhone вероятно ще догонва конкурентите си в генеративния AI, доколкото има интерес към това.

Какви са настоящите слухове за iOS 18

Но Apple може да постигне значителен напредък със следващата си голяма софтуерна актуализация. iOS 18, която се очаква да бъде представена през следващите месеци, може да донесе „най-голямата“ софтуерна актуализация в историята на iPhone, според януарското издание на  бюлетина Power On на Марк Гърман. В ноемврийското издание той написа, че iOS 18 може да донесе „сравнително новаторски“ актуализации на iPhone, заедно с „основни нови функции и дизайни“.

Въпреки че в момента подробностите за iOS 18 не са много, Apple обикновено визуализира основните си софтуерни издания за iPhone и други продукти на WWDC, своята годишна конференция за разработка на софтуер, през юни.

С iOS 17 тази година Apple обяви множество функции, захранвани от AI, включително възможността да клонирате собствения си глас на iPhone и актуализирана клавиатура с по-добра автоматична корекция. Но компанията не успя да разкрие генеративни AI продукти по подобие на Bard на Google или Chat GPT на Open AI. Слуховете обаче сочат значителни промени в iOS 18 през следващата година. Ето какво да очаквате.

По-умна Siri

Siri съществува от iOS 5 през 2011 г., но с iOS 18 гласово активираният асистент на Apple може да стане много по-интелигентен. Технологията Generative AI „трябва да подобри начина, по който както Siri, така и приложението Messages, могат да поставят въпроси и автоматично попълват изречения“, според Гурман.

Преди този бюлетин, през септември се чу, че Apple планира да използва големи езикови модели, решаваща част от генеративния AI, за да направи Siri по-интелигентна. Пример, подробно описан в тази статия, обяснява как Siri може да реагира на прости гласови команди за по-сложни задачи, като например превръщането на набор от снимки в GIF и след това изпращането им до един от вашите контакти. Ако този пример е точен, това представлява значителна стъпка напред във възможностите на Siri.

Поддръжка на RCS

За подобрено изпращане на текстови съобщения с Android Apple съобщи, че ще осигури поддръжка на RCS, междуплатформения стандарт за съобщения, на iPhone. Според доклад от ноември на 9to5Mac, говорител на Apple каза, че ще бъде достъпна за iPhone „по-късно следващата година“ и ще работи заедно с iMessage.

Поддръжката на RCS трябва да подобри текущото изживяване при обмен на съобщения между потребителите на iPhone и Android, като предостави функции, подобни на iMessage. Тези надстройки включват изпращане на висококачествени снимки и видеоклипове до контакти, разписка за четене, индикатори за въвеждане и, най-важното, криптиране от край до край, нещо, което липсва на SMS съобщенията. С други думи, ако имате телефон с Android и изпращате съобщения на някого с iPhone, ще можете да си изпращате съобщения през RCS вместо чрез SMS. Въпреки това е важно да запомните, че iMessage ще остане ексклузивно за iPhone и други устройства на Apple. RCS няма да пренесе iMessage на телефони с Android.

Както споменахме по-рано, подробностите за плановете на Apple в момента са оскъдни и все още не знаем кои iPhone ще бъдат съвместими с iOS 18.

 

––

Открийте оригинални висококачествени аксесоари за iPhone и джаджи за мобилни устройства в нашият онлайн магазин или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в каналите ни в  YouTube и TikTok.

Следете промоциите и новостите във Facebook и Instagram.