Apple представя новия 13- и 15-инчов MacBook Air с M3 чип
fitbit

Сподели на приятел
3 340

Само преди дни Apple обяви новия MacBook Air с M3 чип, издигайки невероятната комбинация от енергийно ефективна производителност и преносимост на ново ниво. MacBook Air с M3 мощността е до 60% по-бърз от модела с чип M1 и до 13 пъти по-бърз от най-бързия MacBook Air, базиран на Intel. И с по-бърз и по-ефективен Neural Engine в M3, MacBook Air продължава да бъде най-добрият потребителски лаптоп в света за AI. И двата 13- и 15-инчовия MacBook Air се отличават с удивително тънък и лек дизайн, до 18 часа живот на батерията, зашеметяващ дисплей Liquid Retina и нови възможности, включително поддръжка на до два външни дисплея и до 2 пъти по-бързо Wi-Fi в сравнение с предишното поколение.

Със своя издръжлив алуминиев корпус от едно тяло, новият MacBook Air с M3 чип се предлага в четири великолепни цвята: полунощен, който включва революционно анодизирано уплътнение за намаляване на пръстовите отпечатъци; звездна светлина; космическо сиво; сребро. В комбинация със своята камера, микрофони и високоговорители от световна класа, MagSafe зареждане, безшумен дизайн без вентилатор и macOS, MacBook Air предоставя ненадминато изживяване — превръщайки 13-инчовия модел в най-продавания лаптоп в света, а 15-инчовия модел в най-продавания 15-инчов лаптоп в света. Клиентите могат вече да поръчват, а наличност ще има от петък, 8 март.

„MacBook Air е нашият най-популярен и обичан Mac, като повече клиенти го избират пред всеки друг лаптоп. И днес става още по-добър с чипа M3 и новите възможности”, каза Грег Джосвиак, старши вицепрезидент на Apple за световен маркетинг. „От студенти, които пишат дипломите си, до бизнес потребители, които се нуждаят от мощна продуктивност, или всеки, който просто иска несравнимата комбинация от производителност, преносимост и водещ в индустрията живот на батерията, всичко това в дизайн без вентилатор, новият MacBook Air продължава да бъде най-добрият тънък и лек лаптоп в света.”

Изключително бърза производителност на MacBook Air с M3

Създаден с помощта на водеща в индустрията 3-нанометрова технология, чипът M3 носи още по-бърза производителност и повече възможности на MacBook Air. С мощен 8-ядрен CPU, до 10-ядрен GPU и поддръжка за до 24 GB обединена памет, новият MacBook Air е до 60% по-бърз от модела с M1 и до 13 пъти по-бърз от най-бързия Intel базиран MacBook Air. Освен това разполага с до 18 часа живот на батерията, което е до шест часа по-дълго от MacBook Air, базиран на Intel.

Потребителите ще почувстват светкавичната скорост на M3 във всичко, което правят, от ежедневната продуктивност до взискателни задачи като редактиране на снимки и видео и разработка на софтуер. И с GPU от следващо поколение на M3, новият MacBook Air поддържа хардуерно ускорено мрежесто засенчване и проследяване на лъчи, предлагайки по-точно осветление, отражения и сенки за изключително реалистични игрови изживявания. Той също така включва най-новия медиен двигател с поддръжка за AV1 декодиране, осигуряващ по-ефективно и по-висококачествено видео изживяване от стрийминг услуги.

M3 подобрява производителността на MacBook Air още повече:

  • Игри като No Man’s Sky работят до 60% по-бързо от 13-инчовия MacBook Air с чипа M1.
  • Подобряването на изображение с AI с помощта на функцията Super Resolution на Photomator е до 40% по-бързо от 13-инчовия модел с чип M1 и до 15 пъти по-бързо за клиенти, които не са надстроили до Mac с Apple silicon.
  • Работата в електронни таблици на Excel е до 35% по-бърза от 13-инчовия модел с чип M1 и до 3 пъти по-бърза за клиенти, които не са надстроили до Mac с Apple silicon.
  • Редактирането на видео във Final Cut Pro е до 60% по-бързо от 13-инчовия модел с чип M1 и до 13 пъти по-бързо за клиенти, които не са надстроили до Mac с Apple silicon.
  • В сравнение с компютърен лаптоп с процесор Intel Core i7, MacBook Air осигурява до 2 пъти по-бърза производителност, до 50% по-бързо сърфиране в мрежата и до 40% по-дълъг живот на батерията.

Най-добрият потребителски лаптоп в света за AI

С прехода към Apple silicon, всеки Mac е страхотна платформа за AI. M3 включва по-бърз и по-ефективен 16-ядрен Neural Engine, заедно с ускорители в процесора и графичната карта за стимулиране на машинното обучение на устройството, което прави MacBook Air най-добрият потребителски лаптоп в света за AI. Използвайки тази невероятна производителност на AI, macOS предоставя интелигентни функции, които подобряват продуктивността и креативността, така че потребителите да могат да активират мощни функции на камерата, говор към текст в реално време, превод, текстови прогнози, визуално разбиране, функции за достъпност и много повече.

С широка екосистема от приложения, които предоставят усъвършенствани AI функции, потребителите могат да правят всичко – от проверка на домашните си с AI Math Assistance в Goodnotes 6 до автоматично подобряване на снимки в Pixelmator Pro или премахване на фонов шум от видео с помощта на CapCut. В комбинация с унифицираната архитектура на паметта на Apple silicon, MacBook Air с М3 чип може също така да изпълнява оптимизирани AI модели, включително големи езикови модели (LLM) и дифузионни модели за локално генериране на изображения с отлична производителност. В допълнение към производителността на устройството, MacBook Air поддържа базирани на облак решения, позволяващи на потребителите да стартират мощни продуктивни и креативни приложения, които използват силата на AI, като Microsoft Copilot за Microsoft 365, Canva и Adobe Firefly.

Най-популярният лаптоп в света

Все повече хора избират MacBook Air пред всеки друг лаптоп, а M3 отново вдига летвата с феноменалната си комбинация от производителност, преносимост и възможности, които потребителите обичат:

  • Два перфектни размера в супер преносим дизайн: Със здрав алуминиев корпус, който е създаден да издържи, 13- и 15-инчовите MacBook Air с М3 имат фантастичен живот на батерията, невероятно леки са и са по-малко от 2 см тънки, така че потребителите могат да работят, играят или творят от всяко място. 13-инчовият модел осигурява най-удобната преносимост, докато 15-инчовият модел предлага дори повече пространство на екрана за многозадачност. Има перфектен размер за всеки – от студенти в движение до бизнес професионалисти, които предпочитат по-голям екран.
  • Прекрасен дисплей Liquid Retina: MacBook Air с М3 разполага с брилянтен 13,6- или 15,3-инчов дисплей Liquid Retina с до 500 нита яркост, поддръжка за 1 милиард цвята и до 2 пъти по-висока разделителна способност от сравними компютърни лаптопи. Съдържанието изглежда живо и с остри детайли, а текстът е супер ясен.
  • Поддръжка за до два външни дисплея: MacBook Air с M3 вече поддържа до два външни дисплея, когато капакът на лаптопа е затворен — идеално решение за бизнес потребители или всеки, който се нуждае от няколко дисплея за многозадачност.
  • Разнообразна свързаност: MacBook Air с M3 разполага с Wi-Fi 6E, който осигурява скорости на изтегляне, които са до два пъти по-бързи от предишното поколение. Той също така включва MagSafe зареждане и два Thunderbolt порта за свързване на аксесоари, заедно с 3,5 мм жак за слушалки.
  • Камера, микрофони и високоговорители: С 1080p FaceTime HD камера потребителите ще изглеждат по най-добрия начин, независимо дали се свързват с приятели и семейство или си сътрудничат с колеги по целия свят. Също така ще звучат перфектно с масив от три микрофона и подобрена яснота на гласа при аудио и видео разговори. MacBook Air разполага със завладяваща звукова система с поддръжка на Spatial Audio заедно с Dolby Atmos, така че потребителите да могат да се наслаждават на триизмерни звукови сцени за музика и филми.
  • Magic Keyboard и Touch ID: Удобната и тиха Magic Keyboard с подсветка се предлага с функционален ред с пълна височина с Touch ID, което дава на потребителите бърз, лесен и сигурен начин да отключат своя Mac, да влизат в приложения и уебсайтове, да правят покупки с Apple Pay – всичко това с докосване с пръст.

Магията на macOS

Заедно с macOS, изживяването на MacBook Air с М3 е ненадминато:

  • macOS Sonoma: Потребителите вече могат да поставят уиджети направо на работния плот, да взаимодействат с тях само с едно кликване и дори да имат достъп до обширната екосистема от уиджети на iPhone на MacBook Air. Видеоконференциите стават по-ангажиращи със страхотни функции като Presenter Overlay и Reactions. Профилите в Safari поддържат разделно сърфиране между множество теми или проекти, докато уеб приложенията осигуряват по-бърз достъп до любими уебсайтове. И игрите стават още по-добри с Game Mode.
  • Подобрена производителност: Всички потребители, включително бизнес професионалисти, могат да се възползват от експанзивния дисплей на MacBook Air с Split View или с поддръжка за до два външни дисплея. Функции като Stage Manager също помагат на потребители като студенти да се съсредоточат върху задачата пред тях.
  • По-добра работа с iPhone: MacBook Air с М3 работи безпроблемно с iPhone и други устройства на Apple. Функции като AirDrop позволяват на потребителите да споделят и получават снимки, документи и други на близки устройства на Apple. Universal Clipboard позволява лесно да се копират изображения, видео или текст от приложение на едно устройство на Apple и без усилие да се поставят в друго приложение на близък Mac. Continuity Camera улеснява потребителите да сканират или правят снимка на нещо наблизо със своя iPhone и то да се появи незабавно на техния Mac. И Handoff им позволява да започнат задача като отговаряне на имейл на едно устройство на Apple и лесно да я завършат на друго.
  • Широка гама от приложения: MacBook Air се предлага с вградени мощни приложения, включително FaceTime, Freeform, iMovie, GarageBand и Photos, както и приложения за производителност като Pages, Numbers и Keynote, което улеснява потребителите. С хиляди приложения, оптимизирани за Apple silicon, всички приложения на потребителите работят невероятно бързо в macOS, включително Microsoft 365 и много от любимите приложения за iOS.

По-добър за околната среда

Новият MacBook Air с М3 е първият продукт на Apple, произведен с 50% рециклирано съдържание, включително 100% рециклиран алуминий в корпуса, 100% рециклирани редкоземни елементи във всички магнити и, още един първи път за Apple, 100% рециклирана мед в основна логическа платка. MacBook Air отговаря на високите стандарти на Apple за енергийна ефективност и не съдържа живак, бромирани забавители на горенето и PVC. Опаковката е 99% базирана на влакна, което доближава Apple до целта й да премахне пластмасата от всички опаковки до 2025 г.

Днес Apple е въглеродно неутрална за глобалните корпоративни операции, а до 2030 г. планира да бъде въглеродно неутрална в цялата производствена верига на доставки и жизнения цикъл на всеки продукт.

 

––

Открийте оригинални висококачествени аксесоари за MacBook и мобилни устройства в нашият онлайн магазин или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в каналите ни в  YouTube и TikTok.

Следете промоциите и новостите във Facebook и Instagram.