Как да направите резервно копие на информацията на вашия iPhone и iPad
fitbit

Сподели на приятел
1 546

Как да направите резервно копие на информацията на вашия iPhone и iPad, това е въпрос, който вълнува всички потребители, които използват устройства на Apple. Създаването на резервно копие на данните в телефона или таблета ви трябва  да се превърне в рутина. Това е най-лесният начин да запазите данните си, ако устройството ви бъде откраднато,  изгубено или нещо се случи с операционната система.

За потребителите на iOS има два типа резервно копие. Резервно копие в iCloud- Информацията се съхранява в облака и можете да я използвате навсякъде с Wi-Fi връзка. Резервните копия в iTunes, от друга страна, се създават и съхраняват на вашия Mac или PC, но трябва да свържете устройството си с кабел към компютъра, за да направите резервно копие.

 

Как да създадете iCloud архивиране

  1. Свържете устройството си с iOS към Wi-Fi мрежа.
  2. Изберете меню Настройки.                                                                             резервно копие
  3. Докоснете менюто с името си в горното банерче.
  4. Изберете меню iCloud.
  5. Изберете iCloud Backup.                                                                                                           как да
  6. Включете iCloud Backup – ON (трябва да светне в зелено).
  7. Докоснете Back Up Now и изчакайте процесът да приключи.

 

След като включите опцията за създаване на резервно копие в iCloud Backup, вашето устройство автоматично ще архивира всеки ден информацията. Това ще се случва докато екранът на устройството е отключен и е свързан към източник на захранване и Wi-Fi мрежа. Също така се уверете, че имате достатъчно свободно място в iCloud за архивиране. Имайте предвид, че имате само 5GB свободно място за съхранение. Но то не е достатъчно за повечето потребител. Има различни варианти за повече място за съхранение, които да изберете и заплатите.

Как да създадете копие на информацията си в iTunes

Следващите инструкции ще ви покажат как стъпка по стъпка да създадете резервно копие в iTunes. Процедурата е една и съща както за вашия iPhone, така и за iPad и iPod. Втората стъпка ви показва как да направите Archive на Backup, ако ви е необходимо.

  1. Свържете вашето устройство с iOS към Mac или PC като използвате кабел Lightning to USB.
  2. Отворете iTunes.
  3. Кликнете върху иконата горе в ляво.                                                                                
  4. Кликнете върху This computer .
  5. Поставете отметка в квадратчето – резервно копие на iPhone ако искате да направите резервно копие на данните си.                                                                        как да
  6. Кликнете Back Up Now и изчакайте процесът на архивиране да приключи. Това ще отнеме около пет минути в зависимост от това какъв е обемът на информацията на вашето устройство.

 

Archive на Backup

 Тази процедура запазва информацията на вашето устройство и предотвратява случайното презаписване от следващо архивиране. Създаването на Archive на Backup е полезно, ако например искате да инсталирате публична бета версия на iOS. Ако нещо се обърка с бета версията, можете да я използвате за възстановяване на предишната версия на операционната система. Следващите стъпки ви показват как да активирате iTunes резервното копие.

  1. Кликнете върху iTunes-> Preference.
  2. Кликнете върху раздела Устройства.                                                                 как да
  3. Щракнете с десния бутон на мишката (или Ctrl-клик) върху новото архивно копие и изберете Архив от падащото меню.

 

Създаването на резервно копие трябва да се извършва редовно. Ако използвате iCloud,  това ще се случи автоматично. Aко използвате iTunes, уверете се, че архивирането се осъществява всяка седмица, за да не загубите важни данни.

Още интересни статии може да намерите в нашия блог.

Повече информация може да прочетете на на сайта на Apple.