Huawei P30 – характеристики и спецификации
fitbit

Сподели на приятел
1 642

P серията на Huawei е известна с това, че има камера, която може да ви помогне да заснемете перфектната снимка. Буквата P означава точно това – със създаването на Huawei P30 компанията желае да създаде телефон, който да се конкурира с останалите смартфони от най-висок клас, когато става въпрос за камера.

Един от най-очакваните смартфони се появи на 26 март заедно с P30 Pro и цяла серия устройства. От компанията дават заявка флагманът Huawei P30 да направи революция в начина, по който хората заснемат снимки с телефона си.

 

Ако решите да се доверите на Р30, то вероятно водещата причина ще е невероятната камера, с която разполага устройството. Но това не е единственото предимство на смартфона.

1.  Дизайн

P30

По отношение на размера Р30 се нарежда до средно големите телефони. Размерите му 149.1 x 71.4 x 7.6mm и тегло 165g, той е с почти същия размер като Samsung Galaxy S10, въпреки че P30 е малко по-тежък. Гърбът и предната част на телефона са покрити с Corning Gorilla Glass. Благодарение на иновативния дизайн лесно може да го различите от други модели.  Друга иновация, която ни предлагат Huawei е цветовата гама на серията.  Въвеждането на новите цветове Black, Perl White, Breathing Crystal и Aurora, допринасят за уникалността на смартфона.

Когато разглеждаме малко по-подробно външния вид на Р30 забелязваме няколко основни разлики от предшественика му Р20. В долната част на устройството са разположени USB-C и 3.5мм порт за слушалки, а от дясната страна е бутонът за сила на звука и бутонът за захранване. Това присъствие на жака за слушалки е малко изненадващо, като се има предвид, че Huawei P20 няма такъв.

2. Дисплей

P30

Р30 разполага с 6,1-инчовият OLED дисплей без рамка.  Екранът е с резолюция 2340 x 1080 и поддържа Full HD +, което позволява голям диапазон и по-ярки цветове. Максималната яркост на този дисплей е забележително по-ярка от екраните на другите телефони.

3. Камера

P30

За разлика от предшественика си – Huawei P30 разполага с усъвършенствана тройна Leica камера. 40 мегапикселовата камера има сензор  (f / 1.8), тя е допълнена от  16MP (f / 2.2) и широк  8MP обектив, позволяващ до 3x оптично, 5 хибридно и 30X цифрово приближение.

40-мегапикселовият сензор използва технологията Super Spectrum на Huawei, което означава, че събира RYYB светлина,  вместо RGB. Което според Huawei дава възможност на P30 да заснема изображения с по-естествени и живи цветове. Както и да прави значително по-добри снимки с ниска осветеност. Другото предимство е Super Spectrum сензора. Той улавя повече цветни детайли.

Що се отнася до видеото P30 поддържа набор от разделителна способност и честота на кадрите от 720p HD до 4K Ultra HD при 30 кадъра в секунда. Въпреки че ако искате да снимате с 60 кадъра в секунда, единствената ви възможност е 1080p Full HD. Видео ефектите не са налични при по-високи резолюции.

Предната камера разполага 32-мегапикселов сензор. Снимките, направени с този телефон, изглеждат невероятно и много естествено от гледна точка на цветовете.

Камерата има и набор от ефекти, които можете да използвате за селфи. Включително ефект на „сценично осветление“, който подчертава лицето ви.

4. Процесор

P30

 

Чипсетът на Kirin 980, който захранва Huawei P30 е доста мощен. Това е чип, който е  с осем ядра, които са допълнени от 12-ядрен чип от последно поколение. Tака че телефонът може да възпроизвежда игри с минимално забавяне.

5. Софтуер

P30

Huawei P30 работи с Android Pie 9, тази версия предлага различни оптимизации и полезни функции. Интерфейсът EMUI 9.1 и подобрения в скоростта и редица полезни функции.

6. Батерия

P30

Huawei P30 има капацитет на батерията 3,650mAh, който е достатъчен за да един ден с умерена или активна употреба. Може да възпроизвежда игри или музика  за продължителен период от време. Батерията няма да падне твърде бързо, защото Huawei P30 има функция за оптимизиране. Тя ви дава информация за неактивните приложения, които изтощават батерията ви. Така не трябва да се тревожите за изтощаването на батерията от неактивни приложения. Huawei P30 поддържа технология за бързо зареждане, но е важно да отбележим отсъствието на възможност за безжично зареждане.

 

Ако вече притежавате Huawei P30 в нашия сайт може да откриете аксесоари за него.

Ако все още се колебаете дали да закупите P30 може да получите повече информация на официалния сайт на Huawei.