Fitbit – видове водоустойчиви тракери
fitbit

Сподели на приятел
879

Fitbit са пионерите в създаването на водоустойчиви тракери.  А какво означава един фитнес тракер да е водоустойчив? Това означва, че с вашия Fitbit може да се гмурнете в басейна или да вземете душ без да се притеснявате, дали това ще навреди на устройството ви.

Не всички тракери са водоустойчиви обаче. Въпреки, че тази полезна технология е все по-често срещана, тя се среща основно при високите класове гривни за следене на активността.  В тази статия ще разгледаме устройствата на Fitbit, които притежават функцията – водоустойчивост.

Въпреки, че използваме определението водоустойчив това не означава непременно, че може да ги използвате на всякаква дълбочина и те да се държат по начина, по който се държат в нормални условия.

Всеки един от тракерите, които ще разгледаме имат определени условия, при които ще работят нормално и ще измерват правилно активността ви.

 

Fitbit Charge 3

Един от последните модели на Fitbit е водоустойчив и е първият в линията на Charge, който можете потопите в басейна. Дълбочина, до която може да използвате устройството – 50 метра. 

 

Fitbit  Ionic

Първият смарт часовник на Fitbit е водоустойчив. Това означава, че спокойно можете да влезете в басейна с него.  Това е един от най-добрите продукти на Fitbit, чрез него имате възможност да следите активността си до 50 метра дълбочина.

Fitbit Versa

Вторият смарт часовник на Fitbit също е водоустойчив и може да проследява дължините, които правите в басейна. Отново имате тази възможност ако използвате устройството до 50 метра дълбочина.

Fitbit Versa Lite

Подобно на стандартния Fitbit Versa, Versa Lite също е водоустойчив. Въпреки факта, че е по-евтин от другите два смарт часовника на компанията. Клас на водоустойчивост: 50 метра

 

Fitbit Inspire и Inspire HR

Fitbit Inspire и Inspire HR са две от най-новите фитнес гривни на компанията. И двете са водоустойчиви . Те обаче не разполагат с възможност за проследяване на активност като плуване. Така че, ако плувате активно  може би тези два тракера не са най-доброто решение.  Препоръчителната дълбочина за използване са 50 метра. 

Fitbit Flex 2

Първият водоустойчив продукт на Fitbit е Flex 2. Той бе представен в края на 2017 г. и в момента е най-евтиният водоустойчив модел на Fitbit. Дълбочина, до която може да използвате устройството отново е 50 метра.

Fitbit Ace

Единственият тракер за деца, създаден от Fitbit е Fitbit Ace. Той е това, което компанията нарича „shower-proof“, може да си взимате душ с него или да го мокрите. Но не препоръчително да влизате басейн с него.

Клас на водоустойчивост: N / A (не е предназначен за плуване). 

 

 

Освен дълбочината, до която е допустимо да използвате вашето устройство е добре да знаете, че има и други фактори, които спомагат да удължите живота на вашето устройство. От Fitbit съветват да подсушите гривната след като сте я ползвали във вода. Препоръчително е да носите гривната суха, за да не дразни кожата ви.  Не е препоръчително да използвате моделът Charge 3 в сауна или гореща вана.

 

Повече информация за начина, по който да поддържате Fitbit устройството си може да откриете тук.

 

Ако вече притежавате Fitbit устройството – аксесоари за него може да откриете в сайта ни.