Актуализацията на Galaxy AI на Samsung за Galaxy S23, Z Flip 5 и Z Fold 5
fitbit

Сподели на приятел
803

Вече не е необходимо да купувате гамата Galaxy S24 на Samsung, за да получите Galaxy AI, новия пакет от функции, захранвани от AI, който дебютира по-рано тази година. Samsung започна да пуска своята актуализация на Galaxy AI One UI 6.1 на 28 март, която ще активира Galaxy AI на по-стари устройства, включително линията Galaxy S23,  Galaxy S23 FE, Galaxy Z Flip 5 и Galaxy Z Fold 5.

Samsung обяви плановете си да въведе Galaxy AI в миналогодишните телефони и сгъваеми Galaxy S, но едва наскоро стартира актуализацията. Разпространението е само най-новият знак, че производителите на телефони виждат генеративния изкуствен интелект – или AI, който може да създава съдържание, след като е бил обучен с данни – като ключова част от това накъде се насочва развитието на смартфоните.

В допълнение към телефоните, споменати по-горе, актуализацията започна да си проправя път и към Wi-Fi версиите на Galaxy Tab S9, S9 Plus и S9 Ultra. Samsung казва, че One UI 6.1 ще бъде достъпен за устройства, продавани чрез собствения им канал за продажба на дребно, както и за Best Buy, Amazon, AT&T, T-Mobile, UScellular и Verizon, наред с други оператори и партньори.

Какво предлага Galaxy AI

Galaxy AI е общ термин за няколко софтуерни функции, които стартираха в серията Galaxy S24. Тези функции включват  Circle to Search, което прави възможно стартирането на търсене в Google за конкретен артикул или продукт само чрез кръгче с пръст върху екрана. Има също Chat Assist за превод на текстови разговори или пренаписване на текстове с различен тон, преди да ги изпратите, и Live Translate, който превежда телефонни разговори в реално време.

Редактирането на снимки и видео също е основна област на фокус за актуализацията на Galaxy AI. Generative Edit, например, дава възможност за манипулиране или изтриване на обекти в снимки, докато Instant Slow ви позволява да преглеждате клипове на забавен каданс само чрез натискане и задържане на пръста си върху видеото.

Но Photo Ambient Wallpaper, функцията, която използва AI, за да промени снимката на вашия тапет въз основа на времето и времето, остана изключителна за серията Galaxy S24.

Повече за актуализацията на Galaxy AI

Актуализацията на Galaxy AI на Samsung дойде, тъй като се очакваше генеративният AI да играе по-голяма роля в напредъка на смартфоните. Международната корпорация за данни, която наблюдава мобилния пазар, изчислява, че през 2024 г. ще бъдат доставени 170 милиона смартфона с изкуствен интелект от следващо поколение, което представлява близо 15% от общите доставки. Очаква се Apple също да въведе нови генеративни AI функции на iPhone с iOS 18, следващата си голяма софтуерна актуализация, според Bloomberg .

Изборът на Samsung да въведе Galaxy AI в настоящите телефони също е много показателен. Това предполага, че компанията се грижи повече за това да даде Galaxy AI в ръцете на възможно най-много хора, вместо да използва AI, за да принуждава купувачите да надстроят телефоните си.

 

–––

Открийте оригинални аксесоарилещи и стъкла за Samsung в онлайн магазина или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в каналите ни в  YouTube и TikTok.

Следете промоциите и новостите във Facebook и Instagram.