Жестът с двойно докосване на Apple Watch вече е наличен с watchOS 10.1
fitbit

Сподели на приятел
2 195

Новият жест с двойно докосване на Apple Watch Series 9 и Apple Watch Ultra 2 вече е достъпен с watchOS 10.1. Той предоставя бърз и удобен нов начин за взаимодействие с Apple Watch.

С новия жест с двойно докосване потребителите могат лесно да управляват Apple Watch Series 9 и Apple Watch Ultra 2 само с една ръка и без да докосват дисплея. Потребителите могат да докоснат два пъти показалеца и палеца на ръката на часовника си, за да извършат бързо много от най-често срещаните действия. Тази нова функция допълва съществуващите жестове като докосване, плъзгане, повдигане за събуждане и покриване за заглушаване, които правят Apple Watch лесен и интуитивен за използване.

 Удобно, приятно изживяване

Жестът с двойно докосване на Apple Watch е полезен в ситуации, когато другата ръка на потребителя е заета, като например когато разхожда кучето, готви или държи чаша кафе.

Двойното докосване позволява на потребителите да избират основното действие в голямо разнообразие от приложения и известия за watchOS, включително:

  • Отваряне на Smart Stack от всеки циферблат на часовник и превъртане през уиджети.
  • Отговаряне и прекратяване на телефонни разговори.
  • Преглед на съобщение от известие, превъртане през по-дълги известия с допълнително двойно докосване, отговаряне чрез диктовка и изпращане на съобщение.
  • Поставяне на пауза, възобновяване и спиране на таймер.
  • Спиране и възобновяване на хронометър.
  • Отлагане на аларма.
  • Възпроизвеждане и пауза на музика, подкасти и аудиокниги.
  • Превключване към новия изглед на височина в приложението Compass.
  • Правене на снимка на iPhone с дистанционното управление на камерата в приложението Camera.
  • Стартиране или спиране на автоматични напомняния за тренировка.
  • Извършване на основното действие от известия, като например отговаряне на входящо съобщение от приложение за съобщения и отлагане на напомняния — включително от трети страни.

Осъществено от S9 SiP

Жестът с двойно докосване, наличен в Apple Watch Series 9 и Apple Watch Ultra 2, се захранва от S9 SiP, който е с 25 процента по-енергийно ефективен от предишното поколение, и новия 4-ядрен Neural Engine, който може да изпълнява задачи за машинно обучение два пъти по-бързо.

Neural Engine обработва данни от акселерометъра, жироскопа и оптичния сърдечен сензор с нов алгоритъм за машинно обучение. Алгоритъмът открива уникалната характеристика на малките движения на китката и промените в кръвния поток, когато показалецът и палецът извършват двойно почукване.

Жестът с двойно докосване работи по всяко време, когато дисплеят е буден. Функцията е налична през целия ден с минимално въздействие върху 18-часовия живот на батерията на Apple Watch Series 9 или 36-часовия живот на батерията на Apple Watch Ultra 2.

Персонализиране на жестове с двойно докосване на Apple Watch

Двойното докосване е проектирано да избира автоматично основното действие за повечето приложения и известия. В два случая потребителят може да избере различна функция: преминаване през уиджети в Smart Stack или избиране на първия наличен уиджет; възпроизвеждане или пауза на мултимедия по време на активна сесия или прескачане на следващата песен вместо това.

 

Съвместимост

watchOS 10.1 се предлага за Apple Watch Series 4 и по-нови и изисква iPhone X S или по-нова версия с iOS 17.

Жестът с двойно докосване е активиран по подразбиране на Apple Watch Series 9 и Apple Watch Ultra 2, работещи под watchOS 10.1. За тях не е необходима допълнителна настройка. Може да се деактивира в настройките.

Функцията не се поддържа в следните приложения: CG, Heart Rate, Blood Oxygen, Sleep Focus, Walkie-Talkie, Maps (по време на навигация), Mindfulness (по време на активна сесия), SOS features (Emergency SOS, Fall Detection, Crash Detection) и Workout  (по време на активна сесия).

 

 

––

Открийте оригинални висококачествени аксесоари за Apple Watch и джаджи за мобилни устройства в нашият онлайн магазин или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в каналите ни в  YouTube и TikTok.

Следете промоциите и новостите във Facebook и Instagram.