iOS 17.4: По-добра защита срещу кражба на телефона. Ето как.
fitbit

Сподели на приятел
966

Когато Apple пусна iOS 17.4 на 5 март, технологичният гигант даде нови функции и корекции на грешки на iPhone като нови емотикони и номера на виртуални карти за Apple Cash. Актуализацията също така ви дава повече контрол върху сигурността на вашия iPhone чрез добавяне на повече настройки за защита срещу кражба на телефона.

Софтуерът за защита срещу кражба на устройства беше въведена в iOS 17.3, като добавя повече сигурност за някои от вашите чувствителни данни. Ако не сте на известно място, като например дома си, тази функция изисква да въведете биометричната си информация веднъж, да изчакате един час и след това да въведете информацията си втори път, за да получите достъп до нея. След това трябва да промените част от информацията – например да направите промяна на вашата парола за Apple ID или изключване на защитата от откраднато устройство.

Ако посещавате често кафене или живеете в жилищна сграда и загубите своя iPhone на някое от тези места, вашите данни пак може да са изложени на риск. Вашият iPhone може да разпознае тези места като познати местоположения и да позволи на друго лице да заобиколи тази защитна функция. С iOS 17.4 можете да настроите вашия iPhone винаги да изисква едночасово забавяне на сигурността, независимо къде се намирате.

Ето как да направите защитата винаги активна.

Как да включите едночасово забавяне за защита срещу кражба на телефона

  1. Отворете Settings.
  2. Докоснете Face ID & Passcode.
  3. Превъртете надолу и докоснете Stolen Device Protection.
  4. Докоснете превключвателя до Stolen Device Protection, ако не е активиран. Ако вече е активиран, преминете към следващата стъпка.
  5. Докоснете Always под Require Security Delay.

Сега вече дори да сте на познато място като вашия дом, устройството винаги ще изисква едночасово забавяне за сигурност, ако вие или някой друг се опита да получи достъп или да промени определени настройки на вашия iPhone.

Тази защита от кражба на телефона предпазва само няколко настройки, така че все пак трябва да предприемете някои действия, ако искате да защитите другата си информация. Така например Apple отбелязва, че все още можете да използвате паролата на вашия iPhone, за да правите покупки с Apple Pay, тоест Stolen Device Protection няма да защити напълно вашите финанси.

Apple препоръчва на всички да включат защита от кражба, дори ако не винаги се нуждаете от едночасово забавяне на сигурността.

 

Открийте оригинални висококачествени аксесоари за телефони и джаджи за мобилни устройства в нашият онлайн магазин или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в каналите ни в  YouTube и TikTok.

Следете промоциите и новостите във Facebook и Instagram.