Как да се поддържаме във форма за по-малко от 20 минути на ден с помощта на своя смартфон
fitbit

Сподели на приятел
868

Вали! Студено е! Трябва да се събудя рано за работа! Трябва да остана в офиса до късно! Предпочитам да пийна…

Някое от тези извинения за измъкване от фитнес залата звучи ли ви познато? Е, благодарение на комбинация от удобството на смартфона и най-новата наука за спорта, можете да забравите плащането на огромни суми за тренировка някъде и да получите същите резултати в собствения си дом.

 

Проучванията показват, че можете да направите повече прогрес само за 15 минути ВИТИ (Високо Интензивна Тренировка на Интервали) – по 3 пъти на седмица – отколкото например чрез бягане на пътека по час на ден.

 

Фитнес марките побързаха да направят капитал на тази основа и вече има стотици приложения, които обещават да ви вкарат във форма само за няколко минути на ден без скъпо оборудване (освен, разбира се, собствения ви смартфон, но в случая приемаме че той по принцип ви е под ръка).

 

Всичко, за което ще говорим тук, е изпробвано и е направен списък, предлагащ добра смесица от лесен достъп и положителни резултати, да не говорим че ще ви струва много по-малко от наемането на личен треньор, който да ви крещи на главата всеки ден.

 

Nike+ Training Club (iOS / Android) (Безплатно)

 

EtILhlD.jpg

 

Това абсурдно подробно и стилно предложение от Nike ви предоставя над 100 тренировки, покриващи издържливост, гъвкавост и сила, чрез набор от бързи 15-минутни тренировки и по-дълги сесии за трениране на издържливост.

 

Поддръжката на AirPlay и AppleTV (заедно с огледален образ чрез Chromecast) ще покаже инструкциите на по-голям екран, или система от говорители, заедно с куп известни личности (включително Рори Макилрой, Ели Голдинг и Серена Уилиамс), чиито записи на тренировката ще вървят заедно с вашата собствена, с цел „мотивация“.

 

Има допълнителен бонус ако използвате приложението Nike+ Run Club, тъй като всичките ви джогинг постижения автоматично ще се синхронизират с вашия Nike профил, за да ви предоставят цялостна картина на вашия фитнес.

 

Freeletics (iOS / Android) (Безплатно / $2.69 на седмица за треньор)

 

ixpRGKk.jpg

 

Тази подробна програма за лична тренировка е базирана на 4 безплатни платформи – Gym, Bodyweight Workouts и Training, Running and Nutrition – които заедно предоставят набор от ВИТИ-фокусирани тренировки.

 

Ще използвате упражнения, разчитащи на тежестта на тялото ви, като приклякания с подскоци, набирания и спринтове, които трябва да направите възможно най-бързо, както и седмични хранителни програми, които ви помагат да поддържате фитнеса си между самите тренировки. Има и страхотна премиум програма, която ви предоставя треньор като се нуждаете от допълнително побутване, за да влезнете във форма.

 

Sworkit (iOS / Android) (Безплатно / $4.99 на месец)

 

sfzqKkD.jpg

 

Кажете на Sworkit от какъв тип тренировка се нуждаете (сила, кардио, йога или разтягане) и свободното време, което имате (от 5 минути до час) и приложението ще ви покаже подходящи упражнения, от които можете да се възползвате.

 

Абонирайте се за ъпгрейда и ще ви бъде предоставена възможност за персонализация на тренировките чрез настройка на броя повторения и зоните на тялото, върху които искате да се фокусирате.

 

Системата е проста и предоставя страхотни тренировки за тези от вас, които вече са добре запознати с целевите си зони.

 

Adrian James Bootcamp (iOS) ($3)

 

2e0C1ni.jpg

 

Ейдриън Джеймс с гордост се хвали, че неговата програма е най-тежката 15-минутна тренировка на планетата.

 

Да, това е едно от онези приложения, точно както Insanity DVD рекламите, които са ви събуждали някога на дивана (все пак накрая се оказа, че наистина вършат добра работа).

 

Нямате нужда от никакво оборудване, има много клипове с инструкции, оценка по точки, мотивация и голям брой тренировки, които са подходящи и за начинаещи… но бъдете готови за пот и болка.

 

Има и акомпаниращи приложения в лицето на Six Pack и High Intensity, ако случайно сте решили че искате да минете отвъд границата си след края на „базовата“ подготовка.

 

Daily Burn (iOS / Android) (Безплатно / допълнителни покупки)

 

6j5w3BR.jpg

 

Daily Burn е нещо като вашия личен YouTube фитнес канал и предлага 500 клипове с тренровки, преподавани от експертни треньори, с продължителност от 15 минути до час.

 

Парите ви дават силата да избирате точно какво е правилно за вашата тренировка, а ако някога ви доскучае от наличните предложения – постоянно се добавят нови клипове.

 

Има също 20 различни програми – от интензивно кардио до йога – като всяка от тях може да се стриймва към Apple TV, Roku, Fire TV, Chromecast, Android, iPad, iPhone, iPod, лаптоп, или настолен компютър… така че нямате извинение, че не сте имали достъп до правилната сесия в правилния момент.

 

Съдържанието изглежда малко скъпо, но покрай набора от опции и начини за стриймване на съдържанието – това е перфектно приложение за всеки, който сериозно се е заел да влиза във форма.

 

Daily Yoga (iOS / Android) (Безплатно / допълнителни покупки)

 

DYIZpKz.jpg

 

Фитнеса не е свързан само с подскачания, бутания и набирания. Това приложение ви предоставя алтернативни начини да поддържате фитнеса си заедно с HD видео, което предоставя идеален начин за интродукция към пътя на Йогите.

 

Всичките рутини са под 30 минути и са достъпни над 50 класа – Yoga for Runners е особено добър избор ако сте бегач и имате проблемни схващания – като всяка сесия е категоризирана според частта на тялото, върху която искате да се фокусирате.

 

Seven (iOS / Android) (Безплатно / $3.53 на месец за премиум)

 

YjREhPS.jpg

 

Seven третира фитнеса като класическа (но базова) видео игра и ви предоставя предизвикателството да тренирате за 7 минути на ден в порядъка на 7 месеца само с помощта на стол, стена и тежестта на собственото ви тяло.

 

Почвате с 3 живота, като пропускането на някой ден ще ви коства един от тях (малко плашещо представен под формата на сърце), а пропускането на 3 през месеца ще върне прогреса ви до нулата.

 

Ако се придържате към програмата ще имате видими резултати, но си струва да плащате месечния абонамент, за да избегнете монотонните безплатни рутини.

 

Workout Trainer (iOS / Android + Apple Watch / Android Wear) (Безплатно / $6.99 на месец за про версията)

 

bnP4PMp.jpg

 

Покрай замайващия избор от над 1000 интензивни тренировки с дължина от 5 до 15 минути, всяка със постъпково аудио и видео инструкции, ако в Workout Trainer няма нещо, което да ви накара да станете от дивана – замислете се дали нямате сериозен проблем.

 

Освен стандартните тренировки, можете да правите персонални рутини и да ги споделяте онлайн, както и да пробвате подобни такива, предоставени от останалите хора в общността.

 

Про абонамента ви предоставя голям ъпгрейд във функциите, като HD тренировъчни клипове без реклами и дори повече рутини, с които да мъчите вече крещящите си мускули.

 

Fitivity Pilates Exercise Workouts (iOS / Android) (Безплатно / $5 за про версията)

 

tFBv5be.jpg

 

Pilates се върти около подсилване на ядрото – по-точно гърба, корема и бедрата. Попитайте който и да било фитнес експерт и ще получите безкрайно количество данни защо тази зона е важна за силата в гърба, баланса, стойката, силата и гъвкавостта.

 

Въпреки че не предлага всичко, за което можете да се досетите (не всички Pilates приложения са перфектни), Fitivity ви предоставя всички нужни инструкции за тренировка на вашето ядро, заедно с прости и лесни за следване рутини.

 

Пробвайте го за 3 седмици и (ако искате повече) покупката на про версията ще ви даде постоянен достъп до всичко.

Pact (iOS / Android) (Безплатно)

 

4UfZ7HF.jpg

 

Вече сте пробвали всичко споменато, но не можете да отделите 15 минути за малко пот? Парите ви мотивират повече от идеята за здраво сърце и плочки на корема?

 

Ако е така, имате нужда от Pact – първото приложение, което ви насърчава да играете хазарт чрез възможността си за поддържане на тялото във форма.

 

Заложете колко дни мислите че можете да тренирате, тръснете парите на масата и почнете да бягате.

 

Приложението се синхронизира с GPS-a на вашия телефон, както и с RunKeeper, Fitbit, Jawbone Up и MapMyRun и други, така че колкото повече се придържате към програмата си, толкова повече пари печелите от състезаващи се мързеливи членове.