Проблеми с камерата на Galaxy S24 Ultra? Очакваме корекция
fitbit

Сподели на приятел
4 779

Изглежда, че Samsung най-накрая се вслушва в притесненията относно потребителските проблеми с камерата на Galaxy S24 Ultra и ще коригира нещата със софтуерна актуализация. Според надеждно изтичане на информация софтуерната актуализация ще направи равносметка на проблемите с „качеството на телефото изображението, неточния баланс на бялото и необичайния червен цвят“, които в момента се съобщават от потребители на публични форуми.

Какви проблеми с камерата на Galaxy S24 Ultra имат потребителите?

„Твърде много оптимизация на 50 MP и 200 MP сензори, дори когато всичко е настроено на минимум“, казва един купувач на Galaxy S24 Ultra. „Чувствам, че направените снимки винаги са много измити и зърнести“, отбелязва друг собственик. „50mp и 200mp са просто безполезни поради интелигентната оптимизация. Понижава качеството на снимките“, гласи оплакване в официалния форум на общността на Samsung.

Друг потърпевш клиент просто го нарече „ужасяващо“. „Цветовете се променят. Има загуба на детайли и скоростта на затвора е ниска, така че някои от снимките стават замъглени“, се казва в публикацията във форума на Samsung. Някои споменават, че балансът на бялото е изключен, което създава снимки, които са неестествено топли, с жълт нюанс и явно силна експозиция на обекта.

Също така попаднахме на публикация, описваща как камерата пренебрегва потребителските настройки и изглежда работи сама. Когато се опитвате да заснемете снимка, независимо дали функцията за автоматично оптимизиране на изображението е активирана или не, телефонът постоянно се държи така, сякаш нощният режим е активен, и по този начин активира тежка последваща обработка, която неочаквано променя изображението.

Има и публикации, които подробно описват как при увеличение на снимките става очевидно, че те показват избелени цветове, много забележим шум и замъгляване, независимо дали са заснети на естествена светлина или през нощта. И изглежда има някакво странно поведение, което се случва и с видеоклиповете.

Във видеоклип, предоставен от потребители, споделен във форума на общността на Samsung (ЕС), Galaxy S24 Ultra също придава странен ефект на желе на клиповете. И това не изглежда изолиран случай, тъй като друг потребител с бюджетен телефон Galaxy A33 също разказа за подобен проблем.

Интересното е, че забелязахме подобни оплаквания, датиращи от Galaxy S20 Ultra. Samsung все още не е потвърдил официално каквито и да е коригиращи планове за актуализация, но тази история ще бъде актуализирана веднага щом срещнем официални съобщения. Въпреки това, тъй като се работи по актуализация на камерата, изглежда, че поне някои от тези проблеми са сред най-важните за компанията.

 

 

–––

Открийте оригинални аксесоари за Samsung в онлайн магазина или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в каналите ни в  YouTube и TikTok.

Следете промоциите и новостите във Facebook и Instagram.