6-те най-добри характеристики на Samsung Galaxy S24
fitbit

Сподели на приятел
2 461

Samsung Galaxy S24 е итеративно надграждане спрямо предишното поколение. S24 продължава тенденцията, наблюдавана в голяма част от хардуера на Samsung през последните няколко години. Компанията изглежда е възприела максимата „ако не е повредено, не го поправяй“ по отношение на ревизиите на хардуера.

Телефонът включва шепа интересни нови функции. Дали те са достатъчни, за да гарантират надстройка, зависи от това кога сте закупили текущия си телефон и доколко са важни за вас новите функции в тазгодишния модел. За да ви помогнем да решите, ние разкрихме най-добрите характеристики на ванилия Galaxy S24 и подробно как работят.

1. Запознайте се с Galaxy AI

Основната характеристика на новата линия S на Samsung е неговият набор от функции за изкуствен интелект, които Samsung нарече Galaxy AI. Основните характеристики на AI са:

  • Превод на живо: Позволява на вас и на някой, говорещ друг език, да говорите на родния си език и да получавате преводи в движение.
  • Note Assist: Използва AI за подобряване на тона и четливостта на вашето писане.
  • Генеративно редактиране: Подпомага редактирането на снимки.
  • Помощник за чат: Превежда съобщения и ви помага с тона.

2. Насладете се на леко освежения визуален дизайн на вашия Samsung Galaxy S24

Този дизайн е най-близкият до iPhone, който Samsung е правил. Това се дължи главно на равномерно разположената рамка с еднаква дебелина. Страните на S24 са напълно плоски, за разлика от леко извитите страни на S23. Дисплеят се увеличи по размер спрямо S23 с незначителни 0,1 инча, правейки екрана на S24 6,2 инча.

За разлика от по-големия Plus, който прие QHD+ екран, S24 запазва full HD дисплея от предишното поколение. Дали това намигване към естетиката на Apple е приятно или отблъскващо зависи от вкуса. Въпреки че дизайнът е различен при внимателно разглеждане, това не е съществена разлика спрямо предишното поколение.

Разбира се, винаги можете да персонализирате телефона си с подходящи аксесоари за Samsung Galaxy S24.

3. Обърнете внимание на бързата производителност и по-дългия живот на батерията благодарение на Snapdragon 8 Gen 3

Gen 3 SoC предлага подобрена производителност и енергийна ефективност в сравнение с чипсета Snapdragon 8 Gen 2 на Galaxy S23. Въпреки това, най-новият флагман на Samsung притежава същите 8 GB LPDDR5X RAM като своя предшественик. Добрата новина е, че Samsung увеличи капацитета на батерията до 4000 mAh от 3900 на S23.

4. Използвайте Circle to Search, за да намерите всичко на екрана си

Samsung си партнира с Google, за да включи нова функция за S24, наречена Circle to Search. Позволява ви да използвате пръста си, за да очертаете кръг около част от изображение или видеоклип. След това Google предоставя резултати от търсенето за всичко, което сте оградили. Ако работи по предназначение, Circle to Search е лесен начин за идентифициране на всичко – от продукти до растения или намиране на адресна информация или отзиви за фирми, представени във видеоклипове.

5. Вземете перфектната снимка с подобрена обработка на изображения с изкуствен интелект и Instant Slo-mo

Въпреки че камерите на S24 са същите като тези, вградени в S23, подобреният чипсет трябва да осигури по-добри опции за редактиране на снимки. Тук се внедрява широко и AI, с който получавате от подобрени визуализации на снимки и видеоклипове (подпомогнати от Super HDR) до интелигентно редактиране, при което AI ще запълни празните области, оставени от движещи се фото елементи, или ще изчисти нежеланите отражения.

AI може също така автоматично да забележи и предложи подобрения на вашите снимки и да преработи снимки от други източници. Има и Instant Slo-mo, което ви позволява да добавите ефект на забавен каданс към видеоклип, който гледате по всяко време, или да забавите за постоянно части от видеоклип в редактора.

А за да защитите камерите и екраните си, използвайте качествени лещи и стъкла за Samsung Galaxy S24.

6. 7 години актуализации означават, че няма нужда да се бърза за надграждане до S25

Samsung значително увеличи броя на годините на обещаните софтуерни актуализации. Вместо четирите години, обещани със S23, цялата гама на Samsung Galaxy S24 ще получи софтуерна поддръжка за поне седем години след пускането на пазара.

Samsung прегръща нашето AI бъдеще

Повечето от забележителните функции, вградени в шасито на S24, се захранват от AI, който до голяма степен се управлява от по-мощния процесор. Дори подобренията в качеството на снимките този път не зависят от по-добра камера, а от способността на изкуствения интелект да настройва и подобрява вашите снимки. Как се отнасяте към AI и колко оценявате ролята му във вашите мобилни устройства вероятно ще бъде решаващ фактор за това дали S24 е достоен ъпгрейд.

Един от ефектите на вълните от пускането на пазара на S24 и включването на Circle to Search е, че Samsung премахна възможността за скриване на лентата с жестове. Но все още има начини да скриете лентата с жестове дори след актуализацията.

 

–––

Открийте оригинални аксесоари, лещи и стъкла за Samsung в онлайн магазина или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в каналите ни в  YouTube и TikTok.

Следете промоциите и новостите във Facebook и Instagram.