Всички сгъваеми телефони, които ще имаме през 2024 г.
fitbit

Сподели на приятел
4 551

Страхотните сгъваеми телефони стават все по-популярни и тази тенденция сигурно ще продължи, докато наближаваме средата на годината. Има няколко нови модела сгъваеми телефони за 2024 година от няколко различни компании.

Независимо дали сте фенове на Samsung, Google, OnePlus или Motorola, ще имате сгъваеми телефони, който да очаквате с нетърпение тази година. Ето кратко описание на всеки модел, който се очаква на пазара през 2024 г.

Samsung Galaxy Z Flip 6

 

Samsung е в челните редици на пазара на сгъваеми телефони, откакто навлезе на този пазар преди пет години. За разлика от серията Galaxy Z Fold, серията Galaxy Z Flip на компанията винаги е имала минималистичен подход към дизайна. Това трябва да продължи с Galaxy Z Flip 6, който очакваме да бъде обявен и пуснат това лято.

Подобно на предишните модели Galaxy Z Flip, версията от шесто поколение се очаква да разполага с вертикално сгъваем дизайн. Когато телефонът е сгънат, той се побира в джоб. Когато е разгънат, големият дисплей прави възможно сърфирането в интернет, играенето на игри и други дейности.

За Galaxy Z Flip 6 Samsung може да използва по-издръжлив сгъваем екран, наречен Ironflex. Въпреки че за технологията зад този материал са изтекли съвсем малко подробности, говори се, че той ще подобри устойчивостта на прах на тези сгъваеми телефони.

Подобно на Galaxy Z Flip 5, моделът 2024 трябва да разполага с 6,7-инчов основен екран. Слуховете обаче предполагат, че размерът на устройството може да нарасне до 3,9 инча от 3,4 инча. Телефонът трябва да използва същия чип Snapdragon 8 Gen 3 в серията Galaxy S24, включително Galaxy S24 Ultra, и поне 8 GB RAM с памет, започваща от 256 GB.

Вълнуващо е, че Galaxy Z Flip 6 може да разполага със значително подобрена 50-мегапикселова основна камера (от 12MP), обещавайки тотално ново ниво на фотография. Подробностите за неговата ултраширока камера обаче все още са в тайна. Както при предишните модели, не се очаква телефото камера.

Говори се, че Galaxy Z Flip 6 може да е малко по-дебел от своя предшественик заради по-голяма батерия, което от своя страна води до по-успокояващо удължен живот на батерията.

Samsung Galaxy Z Fold 6

Подобно на своя предшественик, Galaxy Z Fold 5, предстоящият Galaxy Z Fold 6 се очаква да въплъти всички функции, които са му спечелили репутацията на един от най-желаните сгъваеми телефони на пазара.

Една област, в която може да има значителна промяна на хоризонта, са съотношенията на новия телефон, които са били тема на дискусия сред потребителите на Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Fold 4 и Galaxy Z Fold 5. Ако се реализират, тези промените могат да доведат до появата на по-големи вътрешни и външни дисплеи, подобрявайки завладяващото изживяване за потребителите.

Има противоречиви слухове относно размера на дисплея на капака на новия телефон. Един източник предполага, че може да е 6,4 инча, което е леко увеличение от 6,2 инча на Galaxy Z Fold 5 и води до промяна в съотношението на страните от 23,1:9 на 20:9. Други източници обаче сочат, че Samsung може да се придържа към 6,2-инчов дисплей. Междувременно се очаква вътрешният дисплей на телефона да остане 7,6 инча.

Подобно на Galaxy Z Flip 6, Galaxy Z Fold 6 трябва да разполага с чип Snapdragon 8 Gen 3. Вместо 8 GB RAM обаче трябва да видим поне 12 GB RAM и до 1 TB памет.

Навсякъде се носят слухове за камерата Galaxy Z Fold. Някои от тях смятат, че Samsung ще подобри сензора на основната камера до 200MP, което ще е в съответствие с това, което предоставя Galaxy S24 Ultra. Други твърдят, че не трябва да очакваме значителни промени.

И накрая, все още е твърде рано да се знае дали Galaxy Z Fold 6 ще включва значителни подобрения в спецификациите на батерията. Настоящият модел включва 4400mAh батерия, но може да скочи до 4600mAh при новия модел. Подобрената енергийна ефективност на Snapdragon 8 Gen 3 може да означава по-добър живот на батерията на предстоящия Galaxy Z Fold.

Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra

Ако не сте ентусиазирани от очакваните характеристики на Galaxy Z Fold 6, може да искате вместо това да погледнете Galaxy Z Fold 6 Ultra. За първи път чухме за това устройство по време на Световния мобилен конгрес през февруари тази година. Ако слуховете са верни, представянето на „Ultra“ Galaxy Z Fold модел ще е първият път, когато Samsung пуска два смартфона Z Fold в рамките на една и съща година.

Има малко информация за този продукт извън слуховете. Въпреки това, ако Samsung прилага същата ценова стратегия като при своята серия Galaxy S, Galaxy Z Fold 6 вероятно ще има по-малко подобрения на функциите и ще бъде на по-ниска цена от Galaxy Z Fold 6 Ultra. С други думи, можем да видим по-ниска цена за обикновения Z Fold 6.

Очаква се Samsung да представи новите си модели Z Flip и Z Fold това лято, както направи през предходните години. Въпреки това може да пусне новите модели по-рано, през юни или юли. Причината за това може да са Олимпийските игри в Париж, планирани да се проведат от 26 юли до 11 август. Това би било отлична възможност за рекламиране на новите смартфони по време на най-значимото световно спортно събитие за годината.

Google Pixel Fold 2

Ето че стигаме до Google Pixel Fold 2, който може да бъде обявен съвсем скоро. Очаква се това устройство да включва подобрения в дизайна и нови функции в сравнение с Google Pixel Fold от 2023 г.

Според изтекли рендери, Pixel Fold 2 ще включва значителни промени в дизайна. Характерната лента на камерата Pixel на устройството ще бъде заменена с правоъгълна форма, включваща два реда черни външни части във формата на хапче за трите лещи на камерата и сензорите.

Размерите на външния и вътрешния дисплей на Pixel Fold 2 също ще се променят. Покриващият екран ще бъде по-голям, с размери 6,4 инча вместо 5,8 инча. Вътрешният дисплей също се очаква да се увеличи от 7,8 на 7,9 инча.

Текущата серия Google Pixel 8 използва чипсета Google Tensor G3. Говори се обаче, че Pixel Fold 2 ще представи Tensor G4, който може да промени играта. Това може да доведе до подобрена производителност на AI, увеличена RAM и други новости, предизвиквайки интриги сред технологичните ентусиасти.

Системите на камерата на новия Pixel Fold все още не са разкрити. Слуховете обаче предполагат, че селфи камерата на вътрешния дисплей този път ще бъде под дисплея и ще включва различен сензор от 8MP този на първия Pixel Fold.

Не се очаква животът на батерията на Pixel Fold 2 да се промени значително. Настоящият модел има батерия с капацитет 4821 mAh, а новият модел трябва да предложи нещо подобно.

OnePlus Open 2

Google не е единствената компания, която се очаква да пусне второ поколение сгъваеми телефони. Говори се също, че OnePlus Open 2 ще излезе преди края на тази година. Въпреки това, за разлика от Google Pixel Fold 2, все още няма много информация за това устройство.

Миналата есен OnePlus Open беше пуснат на пазара и получи предимно положителни отзиви. Описан беше като солиден с един малък недостатък: Flexion Hinge на телефона, който има добри и лоши качества.

Ако приемем, че OnePlus следва отдавна установен модел, OnePlus Open 2 трябва да включва промени в дизайна, подобрена система за камери с марка Hasselblad, актуализиран чип и по-добра батерия. Надяваме се също така да видим подобрен рейтинг за устойчивост на вода и прах, една област, в която OnePlus е критикуван за своите продукти от дълго време. Извън тези надежди, все още няма слухове за устройството. Така че следете за още актуализации.

Motorola Razr Plus (2024)

Настоящият Motorola Razr Plus е широко смятан за най-добрия сгъваем телефон на Motorola. Някои от най-забележителните му характеристики включват изключителна устойчивост на вода и прах, революционен покривен екран и първокласна производителност. Камерите му обаче се считат за средни, а животът на батерията е ограничен до един ден, което може да бъде подобрено в бъдещите модели.

Понастоящем няма много информация за Motorola Razr Plus (2024), но се очаква да бъде пуснат в началото на лятото, подобно на настоящия модел през 2023 г. Сгъваемият телефон от висок клас на Motorola трябва да включва различни подобрения, както всички смартфони от следващо поколение.

Motorola Razr (2024)

„Евтиният, стилен и брилянтен“ Motorola Razr (2023) не получи същото внимание като Motorola Razr Plus и същото вероятно ще бъде казано (или неказано) и за предстоящия Motorola Razr (2024).

Настоящият модел телефон е на разумна цена в сравнение с други сгъваеми телефони. Той е лек и лесен за пренасяне поради компактния си размер. Този телефон има прилична камера, която може да задоволи нуждите ви от социални медии. Освен това има високо оценена функция за устойчивост на прах и вода, а батерията му се зарежда бързо. Липсва му обаче винаги включен екран и има тенденция да загрява, когато работи усилено.

Новата версия трябва да премахне някои или всички проблеми на текущия модел, като същевременно усъвършенства по-добрите му функции. Подобно на Razr Plus, изцяло новият Razr се очаква някъде това лято.

 

 

Открийте оригинални висококачествени аксесоари за телефони и джаджи за мобилни устройства в нашият онлайн магазин или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в каналите ни в  YouTube и TikTok.

Следете промоциите и новостите във Facebook и Instagram.