Зареждане с MagSafe на iPhone 14, iPhone 13 и iPhone 12 – бърз наръчник
fitbit

Сподели на приятел
12 139

В следващите редове ще ви предоставим бързи и важни инструкции за безжично зареждане с MagSafe на телефони модел iPhone 14, iPhone 13 или iPhone 12. Прочетете ги и вземете най-доброто от тази технология.

Настройте своето зарядно устройство MagSafe

Свържете USB-C конектора на вашето зарядно устройство MagSafe към препоръчан 20 вата (W) или по-голям Apple USB-C адаптер, или съвместим USB-C адаптер на трета страна. Можете също да се свържете към USB-C порт на Mac или PC.

Поставете MagSafe с лицето нагоре, както е показано, върху равна повърхност, без никакви метални предмети или други чужди материали.

Използвайте до 15 W по-бързо безжично зареждане

Зарядното устройство MagSafe е предназначено за бързо и безопасно безжично зареждане на iPhone. Системата интелигентно се адаптира към условията, за да оптимизира зареждането на телефона при до 15 W пикова мощност за по-бързо безжично зареждане. Действителната мощност при зареждане с MagSafe на iPhone ще варира в зависимост от мощността на захранващия адаптер и условията на системата. За iPhone 13 mini и iPhone 12 mini зарядното устройство MagSafe доставя до 12 W пикова мощност.

При зареждане с MagSafe е важно да включите източника на захранване, преди да поставите своя iPhone на зарядното устройство. Това позволява на MagSafe да провери дали е безопасно да доставя максимална мощност. Ако се случи да поставите iPhone върху зарядното устройство, преди да го включите в източник на захранване, просто махнете телефона от поставката, изчакайте три секунди и след това го поставете отново, за да възобновите максимално захранване.

MagSafe е проектирано да поддържа максимална мощност до 9 волта (V) и 3 ампера (A) със захранващ адаптер, съвместим с USB PD. Зарядното устройство ще оптимизира динамично захранването, доставяно на телефона, като то във всеки един момент, ще варира в зависимост от различни фактори, включително температура и активност на системата.

Всички захранващи адаптери имат различни характеристики за количество и скорост на доставяне на енергия. Ето какви характеристики изисква зарядното устройство MagSafe, за да осигури по-бързо безжично зареждане.

Съвместими захранващи адаптери за до 15 W по-бързо безжично зареждане

  • USB-C конектор. USB-A не се поддържа
  • 9V/2,22A или 9V/2,56A и по-високи
  • iPhone 13 mini и iPhone 12 mini могат да получат до 12 W за по-бързо безжично зареждане с поне 9 V/2,03 A
  • Адаптери с по-висока мощност при или над 9V/2,56A също ще доставят максимум до 15W пикова мощност на вашия iPhone. Зарядното устройство MagSafe ще работи и със захранващи адаптери, които осигуряват минимум 12 W (5 V/2,4 A) мощност. Но това ще доведе до по-бавно зареждане.

Когато са свързани аксесоари за Lightning, като например слушалки, зареждането е ограничено до 7,5 W, за да отговаря на регулаторните стандарти.

Научете още за правилното зареждане с MagSafe

  • Вашето зарядно устройство е проектирано за по-бързо и най-ефективно зареждане на модели iPhone 14, iPhone 13, iPhone 12 и аксесоари Apple MagSafe.
  • Когато зареждате със зарядно устройство MagSafe устройство, което не е съвместимо с MagSafe Qi, мощността се намалява и времето за зареждане може да е по-дълго, отколкото при типично зарядно устройство Qi.
  • По време на зареждане с MagSafe не поставяйте кредитни карти, значки за сигурност, паспорти или ключодържатели между вашия iPhone и зарядното устройство. Това може да повреди магнитните ленти или RFID чиповете в тези елементи.
  • Ако имате калъф, който съдържа някой от тези чувствителни елементи, отстранете ги преди зареждане или се уверете, че не са между гърба на вашето устройство и зарядното устройство.
  • Ако вашият iPhone е свързан както към MagSafe, така и към захранване през порт Lightning, той ще се зарежда през конектора Lightning.
  • Както при другите безжични зарядни устройства, вашият iPhone или MagSafe могат да станат малко по-топли по време на зареждане. За да удължи живота на вашата батерия, при сериозно загряване софтуерът може да ограничи зареждането над 80 процента.
  • Ако държите вашия iPhone в кожен калъф, докато зареждате с MagSafe Charger, на него могат да се появят кръгли отпечатъци от притискането на кожата. Това е нормално, но ако ви притеснява, препоръчваме да използвате калъф, който не е кожен.

Оригинални зарядни и аксесоари MagSafe

Тук ще ви препоръчаме няколко страхотни аксесоари за вашия MagSafe, както и оригиналното зарядно, които можете да намерите в DICE.bg.

Apple MagSafe Charger – оригинално магнитно захранване (пад) за безжично зареждане за iPhone с MagSafe

ESR Halolock Shift Magnetic MagSafe Wireless Charging Stand 15W – настолна поставка за безжично зареждане на iPhone

Belkin Boost Charge USB-C Magnetic Wireless Charging Pad 7.5W – поставка (пад) за безжично зареждане и захранване за ел. мрежа за iPhone с Magsafe 

Baseus Magnetic Wireless Charging Power Bank 10000 mAh 20W (PPCX000002) – преносима външна батерия с USB-C порт и безжично зареждане с MagSafe

Anker 622 Magnetic Battery MagGo, 5000 mAh – сгъваема външна батерия с USB-C порт и безжично зареждане с MagSafe

Anker MagGo 2-in-1 Magnetic Wireless Charging Stand – двойна поставка (пад) за безжично зареждане за iPhone с Magsafe и AirPods

 

–-

Открийте оригинални зарядни MagSafe и аксесоари за тях в онлайн магазина или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.