Apple представи Apple Card, News+, Arcade, TV+

Сподели на приятел
1 316

На вчерашното специално събитие в Steve Jobs Theater в Купертино, Apple представи редица нови услуги.

За съжаление нямаше представяне на нови продукти, но те така или иначе се повявиха тихомълком в сайта на компанията още през изминалата седмица.

Появиха се нови поколения iPad Air, iPad mini, Airpods, както и нови модели iMac, но за устройствата – малко по-късно.

На днешното събитие, ръководителят на компанията Тим Кук наблегна основно на услугите, които Apple предлага, тяхната сигурност и функционалност.

Apple News+

i need to borrow $300

Една от най-важните промени претърпя приложението Apple News, което вече се казва Apple News+.

Apple News е лидер в дигиталния информационен бюлетин, с повече от 5 милиарда прочетени статии всеки месец .

 В Apple News+ могат да се открият над 300 списания на всякаква тематика – развлечение, мода, новини, здраве, лайфстайл и др.

Една от най-красивите възможности е т. нар. Live Cover, при която корицата на списанието буквално “оживява” пред очите ви.

Цената на услугата ще бъде 9.99$ на месец, като при използването на Family Sharing, останалите членове от семейството ви ще използват услугата напълно безплатно.

За да се уверите във функционалността на Apple News+, можете да тествате безплатно за месец.

Apple News+, също като своя предшественик за момента е налична само за САЩ и Канада, като до края на тази година се очаква да е достъпна за Австралия и Великобритания.

Apple Card

Промяна претърпя и Apple Pay системата за разплащания, с която само от началото на годината са извършени над 10 милиарда транзакции.

Apple Pay продължава да бъде сигурен, лесен и надежден метод за разплащане, ако разполагате с iPnone или Apple Watch, като до края на годината ще бъде достъпна в над още 40 държави.

Новата услуга Apple Card е изградена на принципите на Apple Pay, основаващи се на лесно използване, никакви такси и сигурност при използването на услугата.

Apple Card е създадена за iPhone, и за да я използвате е достатъчно да я активирате от вграденото Wallet приложението. Apple Card може да се използва навсякъде, където е налична услугата Apple Pay.

Услугата ви предоставя пълна информация за вашите транзакции – сума, дата и час, име на търговеца и неговата локация чрез Apple Maps. Също така можете да филтрирате разходите си по категории, да направите седмична или месечна справка.

Характерна особеност на услугата е т. нар. Daily Cash, която представлява кеш-бек система, която възвръща 2% от похарчената от вас сума, когато пазарувате от външни търговци и 3% от сумата, когато използвате Apple Card в App Store, Apple Retail Store, Apple Music и Apple News+.

Все пак Apple Card се нуждае от истинска банка, от която да използвате кредитната карта на Apple, като в случая партньор се явява *голямата-синоним* Goldman Sachs.

Другият голям партньор е MasterCard, което означава, че Apple Card ще бъде приемана навсякъде в света.

Apple Card ще бъде налична това лято в AppStore, но за съжаление само за територията на САЩ.

Apple Card няма да споделя никаква информация със сървърите на Apple или Goldman Sachs относно вашите транзакции. Информацията остава налична само върху устройството, което се използва.

Услугата може да бъде прехвърлена и на физически носител – специално изработена титаниева карта, но и тя ще бъде достъпна само за американския пазар.

Apple Arcade

Традиционно, поглед беше хвърлен и върху AppStore, която в момента е най-голямата гейминг платформа в света.

Новата услуга, наречена Apple Arcade, ще представлява  първата в света абонаментна услуга за мобилни, настолни и конзолни устройства.

Apple Arcade събира в себе си едни от най-големите разработчици на игри, като ще е налична в над 150 страни, с над 100 игри, а цените ще бъдат обявени тепърва.

Apple TV

Apple TV също не бе подминато. Както знаем, идеята на Apple TV App е да събере любимото ви видео съдържание на едно място, на всичките ви устройства.

Обновеното приложение Аpple TV улеснява нещата още повече. С него можете да:

  • плащате само за това, което искате да гледате;
  • цялото съдържание е в едно приложение;
  • без реклами,;
  • можете да свалите съдържанието, за да можете да го гледате по-късно;
  • възможно най-високо качество;
  • с възможност за споделяне чрез Family Sharing.

Всичко това ще бъде налично през Май месец т.г., а през есента се очаква и Apple TV приложение за Mac.

Голямата новост е внедряването на Apple TV App в новите смарт телевизори на Samsung, LG, Sony и Vizio. Също така Apple TV Аpp ще бъде налична и зa Roku и Amazon.

Apple TV+

Apple TV+ услугата ще бъде стрийминг услуга, в която ще вземат участие много от големите имена в киното (режисьори, сценарсти и актьори), които ще разказват своите истории от първо лице, а също така ще има  и специално видео съдържание. Apple TV+  приложението ще бъде налично малко по-късно тази година.

Нови устройства

Новите iPad модели са съответно iPad Air, който се явява трето поколение и iPad mini, който пък се явява пето за серията.

Накратко за Apple iPad Air:

iPad Air (2019)

  • моделът условно се води iPad Air (2019);
  • поддръжка на Apple Pencil
  • габаритите му и големината на дисплея са абсолютно идентични с тези на Apple iPad Pro 10.5 (2017), което означава, че най-вероятно аксесоарите тип кейсове и калъфи ще са съвместими (важно е да се отбележи, че Pro 10.5 притежава светкавица, която при Air (2019) липсва);
  • притежава новия Apple A12 Bionic чип, с 6-ядрен процесор и 4-ядрена графика;
  • вътрешната памет е ограничена до два размера: 64 или 256, а RAM паметта е същата – 2 GB;
  • камерата е по-слаба от тази на iPad Pro 10.5 (2017), снимаща само с FullHD видео и до 8 MP снимки;
  • батерията се очаква да бъде сходна с тази на iPad Pro 10.5 (2017);
  • останалите характеристики като свързаност, звук и сигурност са същите.

Накратко за Apple iPad mini (2019)

iPad mini 2019

  • поддръжка на Apple Pencil
  • габаритите му и големината на дисплея са абсолютно идентични с тези на Apple iPad mini (2015), което означава, че кейсовете и калъфите от iPad mini 4 ще бъдат съвместими с новия модел;
  • също притежава новия Apple A12 Bionic чип, с 6-ядрен процесор и 4-ядрена графика;
  • вътрешната памет е ограничена до два размера: 64 или 256, а RAM паметта е същата – 2 GB;
  • задната камера е същата като тази на iPad mini 4, като единствено е подобрена селфи камерата, с която можете да правите до 7MP снимки и FullHD видео;
  • останалите характеристики като свързаност, звук и сигурност са същите.

Новите Apple Airpods

  • Apple Airpods 2 се характеризират основно с две неща: малко по-голяма батерия, осигуряваща няколко допълни часа време на разговори и гласово управление на Siri;
  • Apple Airpods 2 ще се предлагат в два варианта: със стандартен кейс и с кейс за безжично зареждане, като тук цената ще е определяща;
  • Новост е и предлагането само на кейс за зареждане (без безжично зареждане).

Повече за тях можете да прочете в специалната ни статия ТУК

Новите модели iMac

iMac 2019

  • iMac 21.5” се сдоби с два нови модела, като това важи само за моделите с Retina дисплей. По-евтиният вариант ще се предлага с базова мощност от 3.6Ghz четириядрен i3 процесор (8-мо поколение), 8GB DDR4 памет, 1TB хард диск и Radeon Pro 550X с 2GB GDDR5 памет, а по-скъпият 21.5” ще се предлага с 6-ядрен 3. 0GHz i5 процесор (8-мо поколение), 8GB DDR4, 1TB Fusion Drive и Radeon Pro 560X с 4GB GDDR5 памет;

iMac 27” е обновен с три нови модела:

  • първият ще бъде с 5K Retina дисплей, захранен от 6-ядрен 3.0GHz i5 процесор (8-мо поколение), 8GB DDR4 памет, 1TB Fusion Drive, Radeon Pro 570X с 4GB GDDR5 памет;
  • вторият вариант е с 6-ядрен 3.1GHz i5 процесор (8-мо поколение), 8GB DDR4 памет, 1TB Fusion Drive, Radeon Pro 575X с 4GB GDDR5 памет;
  • а третият обновен модел разполага с 6-ядрен 3.7GHz i5 процесор (9-то поколение), 8GB DDR4 памет, 2TB Fusion Drive, Radeon Pro 580X с 8GB GDDR5 памет.

Специалното събитие можете да на запис ТУК