Захранване за кола и зарядни за контакт

Страници 1 | 14 отиди на стр.
подреди по: покажи по: на стр.
Филтрирайте продуктите

Филтриранe Изчисти

Категории
Вид
Цена

от до

Марка
Цвят

Както знаете, всяка електронна джаджа, включително смартфона и лаптопа, пристигат в комплект с външно зарядно, което е препоръчително да се използва. Съществуват обаче и случаи, когато захранващото устройство по една или друга причина изгаря или се загубва и тогава идва необходимостта от покупката на друго подобно. Как да направим правилния избор и какви са видовете, предлагани при нас ще разберем по-долу.


Какво зарядно за телефон или лаптоп да купите

Разновидности има множество, но не всяка е предназначена за даден модел мобилен телефон или лаптоп. Абсолютно препоръчително е да си закупите оригинално устройство, предназначено точно за вашият модел апарат. Важните в случая параметри, на които да обърнете внимание са изходния ток и напрежението. Закупеното от вас допълнение трябва да е поне с показател 2,1 А, така че при това положение ще можете да зареждате смартфон и таблет.


За зареждането на акумулатор със среден капацитет, Ви е нужна мощност поне около 5W и 2,4V.


Какво да знаете, когато го избирате

При правилния подбор е редно да се съблюдават няколко неща, а именно:

  • входен ток - в България, входното напрежение е 220V с ток 5-6А и честота 50-60Hz. Именно подобни трябва да са показателите и на избраната от вас джаджа;

  • заряден ток - от него зависи скоростта на зареждането. Колкото е по-голям, толкова за по-кратко време ще става презареждането на заряда. Тук обаче е редно да споменем, че старите апарати не могат да се използват при висок ток;

  • напрежение на заряда - съвременните решения обикновено са с показател 5V. Този стандарт се използва и в USB портовете на компютрите. Не купувайте захранващ блок, с по-голям или по-малък волтаж ако искате дълго време да се радвате на новата си електронна джаджа.


Видове

С подобряване на технологиите, многообразието започна да става все по-голямо. Така например, към момента са познати няколко разновидности, като например традиционните правоъгълни пластмасови решения с две клеми за включване в контакта. Съществуват обаче и за кола, включващи се в гнездото на запалката.


Отскоро (от две-три години) се предлагат и т.н. безжични модели, при които апарата просто се поставя върху определена повърхност и процесът започва, без свързване на каквито и да е кабели. Друг вид са т.н. пауър банк (преносими) батерии, притежаващи запас за няколко цикъла. Съществуват и универсални допълнения, позволяващи работа с множество устройства от различни производители и съответно с определените конектори за всеки от тях.


Защо да се доверим на Dice.bg

Защото при нас със сигурност ще откриете нужното захранване за GSM и то на изгодна цена. Още повече, че гаранционното ни обслужване е много дълго за да имате постоянното спокойствие за сигурност и увереност, че не сте направили погрешна покупка. За да гарантираме и това сме предвидили екипи от експерти, готови да отговорят на въпросите Ви и да предложат най-доброто според нуждите Ви решение, така че възползвайте се.