Клавиатури и мишки. Оригинални Apple и геймърски продукти.

Страници 1 | 11 отиди на стр.
подреди по: покажи по: на стр.
Филтрирайте продуктите

Филтриранe Изчисти

Вид
Цена

от до

Цвят

Мишката и клавиатурата са неотлъчна периферия към всеки десктоп и преносим компютър, но въпреки това и сред тях има различни разновидности, с които възнамеряваме да Ви запознаем и да дадем някои общи насоки за правилен избор.


Какви видове ще откриете

При нас са достъпни жични и безжични варианти, правещи връзката помежду си чрез блутут. Изключително удобно решение ако мразите кабелите и искате максимално да се отървете от тях. Това важи както за клавиатурите, така и за мишките. От друга страна, в асортиментът ни ще откриете специални геймърски модели, ако сте привърженик на игрите и по скоро на екшън ориентираните. Те се отличават от традиционните по своя ергономичен дизайн, допълнителни функционални бутони и ефектна подсветка.


Каква мишка и клавиатура да изберете

Често изборът на този тип периферия се свежда до покупката на каквото и да е, само да върши работа и на максимално ниска цена. Подобен ход обаче е погрешен, особено ако сте човек, чието професионално развитие е свързано с компютъра. В такъв случай е нужно да се съобразите с някои изисквания, за да получите максимална функционалност, комфорт при употреба и да не преуморявате ръцете си.

  • на първо място подберете интерфейса за връзка. Той, както стана дума и по-горе, може да е жичен или безжичен, обикновено базиран на USB конектора. При безжичния модел получавате миниатюрен трансмитер, поставящ се в USB конектора на компютъра и той обменя чрез блутут връзка данни с конкретния компонент;

  • предвидете типа на устройството - той директно е свързан с начина на употреба и с нуждите Ви. По-горе вече стана дума. Съществуват още водоустойчиви решения, чиято функционалност няма да се наруши при неволно разливане на кафе или подобна течност върху тях;

  • типа на превключвателите е следващия критерий - тук се обръща внимание на предвидения от производителя ресурс на кликванията. Обикновено той е от няколко милиона и в преобладаващото мнозинство са използвани немските Cherry превключватели;

  • допълнителни бутони - ако при работата Ви се изисква наличието на допълнителни програмируеми бутони за бързо стартиране на определена програма или друго, предвидете подобна екстра да съществува в бъдещата Ви покупка.


Видове

Сред разновидностите ще споменем и по-екстравагантните гъвкави предложения, направени от прозрачен силикон. Те са допълнени с ефектна диодна разноцветна подсветка, която обикновено може да се синхронизира и да мига по музиката или по играта.


Ако в работата Ви често се налага въвеждането на цифри и различни символи е препоръчително да вземете модел с наличен цифров блок. Той може да предложи цифрените обозначения по удобен за въвеждане начин. Ако е излишен, е по-добре той да отсъства, което ще направи целия компонент по-компактен.


Защо да купите от Dice.bg

Защото в онлайн магазина намирате всичко необходимо на едно място и на достъпни цени. На второ място получавате пълна сигурност по време на пазаруване, защото личните Ви данни се съхраняват в криптиран вид върху надеждно защитени сървъри. Още повече, всеки продукт е снабден с дългосрочна гаранция, даваща Ви спокойствие докато го използвате, а ако се нуждаете от помощ при подбора, обърнете се към нашите експерти. Заповядайте!