Apple MacBook 12 Dual Core Intel Core M 1.1GHz /256GB SSD / 8GB / Intel Graphics 5300 (златист)

2,949.00
лв. (- 8% )
2,699.00 лв. с ДДС
кратко описание

• Apple Macbook 12
• Цвят: златист
• С поръчка
описание
• Производител: Apple
• Модел: MacBook 12''
• Фабричен номер с INT клавиатура: mk4m2ze/a
• Фабричен номер с BG клавиатура: z0rw0005a
Процесор: 1.1GHz dual-core Intel Core M with 4MB shared L3 cache (Turbo Boost up to 2.4GHz)
Оперативна памет: 8GB of 1600MHz LPDDR3 onboard memory
Памет: 256GB PCIe-Based Flash Storage
Eкран: 12-inch (по диагонала) с резолюция до 2304 x 1440
Графична карта: Intel HD Graphics 5300
Видео: 480p FaceTime camera
Възможност за втори дисплей с video mirroring - едновременно поддържа стандартната разделителна способност на вградения дисплей и до 3840 Х 2160 на външен дисплей

USB-C порт поддържащ следните функции: зареждане, USB 3.1 (до 5 Gbps), Native DisplayPort 1.2 video output, VGA output използващ USB-C VGA Multiport Adapter (продава се отделно), HDMI video output using USB-C Digital AV Multiport Adapter (продава се отделно)

Батерия:
- Вградена 39.7W литиево-полимерна батерия.
- До 9 часа работа с едно зареждане
- До 30 дни в stand-by режим
- Браузване в интернет - до 9 часа
- Гледане на филми през iTunes - до 10 часа

Безжична връзка: 802.11ac Wi-Fi wireless networking; IEEE 802.11a/b/g/n compatible, Bluetooth 4.0 wireless technology

• Аудио: стерео спийкъри, двоен микрофон, аудио изход за слушалки (поддържа Apple iPhone Headset с микрофон и управление на звука)

С новия MacBook създадохме най-лекия и компактен Mac лаптоп досега. Това означаваше да погледнем всеки елемент с нови очи – да го олекотим и смалим, но и да го направим по-добър. Резултатът е не просто нов лаптоп. Резултатът е бъдещето на лаптопа.

Всеки детайл в новия MacBook е проектиран да работи тихо и ефективно. В основата е Intel Core M процесор от пето поколение, който ползва едва 5 вата, но заради оптимизациите в OS X Yosemite е още по-ефективен. Процесорът и OS X пестят толкова енергия, че системата генерира изключително малко топлина – което пък прави вентилатора излишен. Резултатът е пълна тишина, когато MacBook работи. И дънната платка е с изцяло нов дизайн, за да предложи всичко, което си свикнал да очакваш от Mac в най-компактна форма.

Ние вярваме, че удобната, пълноразмерна клавиатура е от съществено значение, за да работиш на лаптопа си с удоволствие. За да я поберем в елегантния нов MacBook обаче, се наложи да преосмислим и изобретим изцяло нова конструкция. За целта, проектирахме наново всеки клавиш и поддържащия го механизъм — като не само олекотихме цялата клавиатура, но и писането вече е по-удобно, прецизно и отзивчиво – точно каквото трябва да бъде.

• Още щом отвориш новия MacBook, превъзходният 12 инчов Retina дисплей с пълно стъклено покритие прави всичко кристално ясно. Снимките сякаш изскачат от екрана с богати, ярки детайли. Над 3 милиона пиксела рисуват всяка буква в прецизен контур. И всичко това свети на най-тънкия, енергоспестяващ Retina дисплей досега – дизайн, проектиран за живописно представление в невъзможно минималистична форма.

Новия MacBook предлага изцяло нов начин да работиш с тракпад. Force Touch тракпада осигурява отзивчив и консистентен клик, където и да натиснеш. Сензорът под него разпознава колко сила прилагаш и разнообразява начините за взаимодействие с Mac. Вече можеш и да активираш нови възможности с Force click – например бърза дефиниция за дума, или преглед на файл само с клик и продължителен натиск върху тракпада. Получаваш и обратна връзка — осезаема вибрация от тракпада, която добавя усещане за докосване към това, което виждаш на екрана. Тези усъвършенствани възможности са допълнение към познатите, интуитивни Multi-Touch жестове, които Mac потребителите обичат. За по-силна връзка с Mac-а си. Без дори да вдигнеш пръст.

Новият MacBook се адаптира без усилие към един все по-лишен от кабели свят. Благодарение на Apple софтуера – който максимално се възползва от най-новите Wi Fi и Bluetooth технологии – почти всичко, което вършиш с лаптоп вече може да се прави и безжично. Можеш да се свържеш с интернет отвсякъде, да прехвърляш файлове, да организираш снимките си, да слушаш музика и много други — без да си ограничен от кабели.

Свързването на зарядно към порт е най-ефективният начин за зареждане на лаптоп. И тъй като в новия MacBook нямаше как да минем без него, искахме да го направим най-многофункционалния и усъвършенстван порт досега. Новият USB‑C порт обединява почти всички необходими функции в едно. Този удивителен обратим дизайн е едновременно изход за видео, зарядно и USB 3 за бърз трансфер на данни – едва в една трета от размера на настоящите USB портове.

Знаем, че очакваш от батерията в Apple лаптоп да издържи цял ден, независимо колко е компактен. С традиционните правоъгълни батерии и тънкия корпус на новия MacBook обаче, това просто би било непостижимо. Затова разработихме собствена уникална технология, за да се възползваме и от последния милиметър налично пространство. Резултатът е терасирана, контурна батерия, която не само перфектно пасва в невероятно тънкия MacBook, но е и несравнима с нищо друго, виждано до сега в лаптоп.
 

OS X е операционната система, която движи всеки Mac. Изградена върху солидната основа на UNIX, тя е проектирана така, че да ползва възможностите на хардуера максимално. Идеята е да е колкото красива, толкова и лесна за употреба. И идва с удивителна колекция от програми, които да ползваш — и харесваш — всеки ден. Освен това позволява на Mac и iOS устройствата да си партнират чудесно.
 

Всеки Mac идва с програми за творчество и за продуктивност. Освен това получаваш и колекция от страхотни програми за всекидневни дейности, като сърфиране в нета, мейли и съобщения и организация на календарите ти. Има дори app за търсене на нови апликации. Той не просто има всички функции – Маc-ът ти е до горе пълен с тях.
 

• Височина: 0.14–0.52 inch (0.35–1.31 cm)
• Ширина: 11.04 inches (28.05 cm)
• Дължина: 7.74 inches (19.65 cm)
• Тегло: 0.92 кг

• Електрически и оперативни изисквания:
- Line voltage: 100-240V AC    
- Frequency: 50Hz to 60Hz    
- Operating temperature: 50° to 95° F (10° to 35° C)    
- Storage temperature: -13° to 113° F (-25° to 45° C)    
- Relative humidity: 0% to 90% noncondensing    
- Maximum operating altitude: 10,000 feet    
- Maximum storage altitude: 15,000 feet    
- Maximum shipping altitude: 35,000 feet

Операционна система OS X Yosemite с включен софтуер: iPhoto, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, Keynote, Maps, iBooks, Safari, Mail, FaceTime, Messages, Calendar, Contacts, Reminders, Time Machine, Photo Booth, iTunes, Game Center, Preview, Notes, Mac App Store

Възможност за избор на клавиатура: фабрично изработена с кирилица (БДС) и латиница или само с латиница

• Гаранция: 24 месеца

Продуктов номер (item): 21618

Ревюта, оценки и коментари
Оценете Apple MacBook 12 Dual Core Intel Core M 1.1GHz /256GB SSD / 8GB / Intel Graphics 5300 (златист)
Коментари /0/